Mausteinen makkarapata on mukaelma jambalayasta. Tästä makkarapadasta on tullut sienestyspäivien vakioruokaa. Koleissa ja kosteissa metsissä koluamisen jälkeen pata maistuukin makoisalle. Makkararajoitteisena ihmisenä olen korvannut ohjeen mausteisen makkaran sekoituksella Tampereen lihajalosteen nakkeja, kevytmetwurstia ja pepperonea. Mausteita lätkin reilummalla kädellä kuin ohjeessa. Ruokalusikallinen lempiyrttiäni timjamia ja sama määrä toista lempimaustettani kuminaa tekevät padasta vieläkin parempaa, mutta aloitella tietty kannattaa pienemmillä määrillä.
2 rkl voita
150 g kinkkua
300 g mausteista makkaraa
2 sipulia
2 punaista paprikaa
3 valkosipulinkynttä
2 laakerinlehteä
0,5 tl mustapippuria
0,5 tl cayennepippuria
1 tl timjamia
2 tl kuminaa
3,5 dl pitkäjyväistä riisiä
7 dl vettä
1 lihaliemikuutio
(suolaa)
Suikaloi kinkku ja viipaloi makkara. Silppua sipulit, hienonna valkosipuli ja kuutioi paprikat.
Sulata voi padassa. Ruskista makkarat kevyesti.
Lisää kinkku, sipuli, valkosipuli ja paprika. Kuumenna seosta sekoitellen kunnes sipuli on pehmennyt. Lisää riisi, sekoittele ja lisää vesi.
Lisää mausteet ja lihaliemikuutio. Hauduta padassa kunnes riisi on kypsää. Lisää tarvittaessa vettä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti