Tein pitkästä aikaa pehmeitä tacoja. Tarkoitus oli alun perin tehdä tortillatkin itse, mutta onneksi tuli napattua kaupasta varmuuden vuoksi valmiitakin. Jos niitä ei olisi tänään ollut, niin tortillat olisivat jääneet tekemättä. Vaikka tortilloissa oikaisin, niin salsassa en. Siitä kaupan valmiista salsasta ei voi puhua edes samana päivänä tämän itsetehdyn herkun kanssa. Salsasta tuli kirkkaamman väristä kuin tuossa alkuperäisessä ohjeessa, koska käytin vihreän paprikan sijasta keltaista ja punaista paprikaa. Vihreä sopisi paremmin, mutta sitä ei ollut kaupassa. Jauhelihan maustaminenkin kannattaa tehdä ihan omakätisesti, koska kaupan valmiit tacomausteet ovat älyttömän suolaisia ja niiden maku peittää alleen kaikki muut maut.
600 g jauhelihaa
2 rkl öljyä
3 kesäsipulia varsineen tai 2 tavallista sipulia hienonnettuna
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 tl juustokuminaa
1 tl chilihiutaleita tai anchochiliä
1 tl paprikaa
puoli ruukullista tuoretta timjamia
2 rkl limemehua
Kuumenna öljy pannulla. Lisää hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Paista kunnes sipulit ovat pehmenneet. Lisää jauheliha ja ruskista kunnes jauheliha on kauniin väristä.
Mausta juustokuminalla, chilillä, paprikalla ja tuoreella timjamilla. Lisää lopuksi limemehu. Sekoita.
Tarjoiluun:
8 keskikokoista valmista tai itsetehtyä tortillaa
1 annos salsaa uunikuivatuista tomaateista kts. ohje täältä
1 prk smetanaa
1 prk kermaviiliä
4 punaista chiliä viipaloituna
1 ruukku korianteria
2 - 3 limeä lohkottuna
Tee salsa ohjeen mukaan.
Sekoita keskenään purkillinen smetanaa ja purkillinen kermaviiliä.
Jos et halua chiliviipaleisiin siemeniä mukaan, pyöritä chilejä käsiesi välissä. Leikkaa molemmat päät pois ja ravista siemenet ulos. Viipaloi chilit siementen poiston jälkeen.
Aseta lisäksi tarjolle limelohkoja ja korianterinlehtiä.
Kuumenna valurautapannu ja kuumenna tortillat nopeasti molemmin puolin. Tulee parempaa kuin mikrossa tai uunissa lämmitettynä. Tarjoile heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti