tiistai 27. elokuuta 2013

Pekoniin kääritty kuha, hernepyree ja sitruuna-salviavoi

Vähän hienompikin ruoka voi olla pikaruokaa. Koko komeuden kokkaus vei peräti 15 minuuttia, joten eipä voi väittää, että kokkaaminen veisi liikaa aikaa. Maut olivat ihania - raikkaan sitruunaista salviavoita, suolaisen rapsakkaa pekonia, mehevää mietoa kalaa ja aavistuksen makeaa hernepyreetä.


Pekoniin kääritty kuha (10 min):
4 pientä kuhafileetä (tai 4 suurta ahvenfileetä)
ripaus cayennepippuria
4 viipaletta pekonia
1 tl voita
1 rkl öljyä

Mausta (nahattomat ja ruodottomat) kalafileet cayennepippurilla molemmin puolin. Kääri fileet rullalle ja kiepauta pekoniviipale ympärille. Kiinnitä kalarullat puisilla hammas- tai coctailtikuilla.


Kuumenna voi ja öljy pannulla ja paista rullia noin 2 minuuttia molemmilta puolilta. Nosta pannu levyltä, poista hammastikut ja pidä kalat lämpiminä kannen alla.


Hernepyree (5 min):
1 rkl voita
300 g pakasteherneitä
1 - 2 valkosipulinkynttä
suolaa
mustapippuria myllystä

Sulata voi kattilassa. Lisää pilkottu valkosipuli ja (sulatetut) herneet ja anna niiden kuumentua kauttaaltaan. Soseuta sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarkista maku.

Jaa pyree lautasille, nosta kalat pyreen päälle ja viimeistele sitruuna-salviavoilla.


 Sitruuna-salviavoi (5 min):
20 g luomukirnuvoita
8 salvianlehteä
puolen sitruunan mehu

Sulata voi kattilassa. Lisää sitruunamehu ja salvianlehdet. Kuumenna ja valuta kalan päälle.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti