Aamuisinkin viitsii joskus leipoa, jos homma hoituu nopeasti. Tillirieskoissa aineet voi vaan sekoitella keskenään, joten leipomiseen ei mene kauaa aikaa. Hyviä nämä ovat ilman lisukkeitakin, mutta maistuisivat varmasti herkullisille savukalan kanssa tarjoiltuina. Annoksesta tulee noin 12 - 15 rieskaa.
4 dl spelttijauhoja
2 dl täysjyvävehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
1 rkl leivinjauhetta
2 tl suolaa
4 dl piimää
75 g sulatettua voita
2 tl hunajaa
2 dl tuoretta tilliä silputtuna
Sekoita kuiva-aineet keskenään. Sekoita piimä joukkoon. Sekoita voisula, hunaja ja tillisilppu taikinaan.
Nostele taikina nokareiksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Taputtele nokareet pyöreiksi, halkaisijaltaan noin 8 - 10 cm rieskoiksi.
Paista rieskoja 250-asteisessa uunissa 10 - 15 minuuttia.
Tarjoa rieskat suoraan uunista voin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti