lauantai 14. syyskuuta 2013

Kyssäkaalisipsit uunissa

Jaa-a. Kaupasta lähti mukaani kyssäkaali. Ihan äkkiä en keksinyt mitä siitä tekisin. Netin mukaan se olisi parhaimmillaan raakana, mutta coleslaw-tyyppinen salaatti tuntui jotenkin liian helpolle vaihtoehdolle. Jotkut uuniruoatkaat eivät oikein inspiroineet, mutta Martha Stewartin sivuilla kyssäkaalista oli tehty sipsejä. Kyssäkaalini oli hiukan kuivakka, joten se oli omiaan juuri sipseiksi. Niistä tulikin todella hyviä, mutta ehkä vähän liiankin rapsakoita.

kyssäkaali
ruokaöljyä
suolaa


Viipaloi kyssäkaali mandoliinilla, monitoimikoneella tai veitsellä ohuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet kulhoon ja sekoita mukaan hiukan ruokaöljyä ja suolaa.


Levitä viipaleet yksittäin leivinpaperilla vuoratuille uunipelleille.


Paista viipaleita 120 asteisessa uunissa 35 min - 1 h, kunnes viipaleet ovat kullanruskeita ja rapeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti