lauantai 7. syyskuuta 2013

Kreikkalaisittain marinoitua possunfileetä, feta-jogurttikastiketta ja oliivilohkoperunoita

Tämä on eka kerta, kun blogiin tulee possuohje, jos kinkkua ei lasketa. En oikeastaan pidä sianlihan mausta enkä koskaan syö joulukinkkuakaan. Sisäfilee ei kuitenkaan maistu niin kovasti possulle kuin rasvaisemmat lihat, joten tästä tuli ihan hyvää. Marinadi oli mukavan makuista ja fetakastike kivan minttuista. Fetakastiketta voisi hyvin käyttää myös pitaleipien kanssa tai dippaukseen.


600 - 700 g possun sisäfileetä

Marinadi:
3 rkl öljyä
2 murskattua valkosipulinkynttä
2 rkl tuoretta timjamia silputtuna (tai 1 tl kuivattua)
2 rkl tuoretta rosmariinia silputtuna (tai 1 tl kuivattua)
3 rkl sitruunamehua
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 rkl vasikanfondia

Poista fileestä kalvot. Sekoita marinadiainekset keskenään. Pane filee muovipussiin ja kaada päälle marinadi. Sido pussi hyvin kiinni ja kääntele pussia niin, että marinadi peittää lihan kauttaaltaan. Anna lihan maustua kylmässä vähintään 3 tuntia (pidin yön yli).


Pyyhkäise lihan pinta kuivaksi. Kuumenna vähän öljyä pannulla. Ruskista filee joka puolelta ja pane uunivuokaan. Suolaa ja pippuroi lihan pinta. Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Kääri liha folioon ja anna asettua jonkin aikaa.



Oliivilohkoperunat:
6 isoa (rosamunda)perunaa
2 rkl oliiviöljyä
1 dl kalamataoliiveja
suolaa
mustapippuria
3 rkl persiljasilppua
8 valkosipulinkynttä

Pese perunat. Leikkaa lohkoiksi ja pane uunivuokaan tai uunipellille leivinpaperin päälle. Lisää öljyä, persiljasilppua ja mausteet. Kuori valkosipulinkynnet ja lisää ne kokonaisina perunoiden joukkoon. Ripottele sekaan oliivit.


Kypsennä perunalohkoja 200 asteisessa uunissa kunnes ne ovat kypsiä ja kauniisti ruskistuneita.


Feta-jogurttikastike:
2 dl turkkilaista tai kreikkalaista jogurttia
1 dl murennettua fetajuustoa
3 rkl hienonnettua minttua
1 murskattu valkosipulinkynsi
tilkka sitruunamehua
hunajaa
mustapippuria
(suolaa)

Sekoita fetamuruset jogurttiin. Lisää minttusilppu ja mausta valkosipulilla, sitruunalla, hunajalla ja mustapippurilla. Lisää tarvittaessa suolaa.

Anna kastikeen tekeytyä jonkin aikaa ennen tarjoamista.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti