lauantai 21. syyskuuta 2013

Viikunoilla, mozzarellalla, rucolalla ja karamellisoidulla sipulilla täytetty pizza

Pidän yleensä sisustuslehtien ruokaosioita turhina, mutta englantilaisen Living etc. -sisustuslehden ruokaosio on yhtä kiinnostava kuin lehtikin. Lehdestä löytyi myös tämän ihanan pizzan ohje. Oikeastaan tuo on enemmän salaatti, joka tarjoillaan pizzapohjan päältä, koska täyte ei edes käväise uunissa. Alkuperäisen reseptin karamellisoitu sipuli oli purkista. Saakohan sitä valmiina Suomestakin? No, joka tapauksessa tein omani itse. Karamellisoitu sipuli muuten sopii pizzaan loistavasti.


Pohja:
2 dl vettä
1/5 hiivapaketista
0,5 tl suolaa
4 - 4,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl oliiviöljyä


Täyte:
3 sipulia
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl voita
2 mozzarellapalloa
4 viikunaa
rucolaa
balsamiviinietikkaa
oliiviöljyä


Liuota hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen. Lisää jauhoja kunnes taikina on pehmeää, mutta muotoiltavaa. Vaivaa taikinaa yleiskoneella 5 minuuttia tai käsin 10 minuuttia. Käsin vaivatessa homma onnistuu paremmin työtasolla kuin kulhossa.
Lisää oliiviöljy ja vaivaa vielä 3 minuuttia. Peitä kulho leivinliinalla tai kelmulla.
Anna taikinan kohota huoneenlämmössä noin 45 minuuttia.

Kuori ja viipaloi sipulit. Kuumenna öljy ja voi pannulla. Lisää sipulit ja sekoittele hiukan. Hauduta miedolla lämmöllä 15 - 20 minuuttia.


Laita tyhjä uunipelti uuniin ja uuni kuumenemaan 250 asteeseen.
Kostuta talouspaperia ja laita työpöydälle, se auttaa leivinpaperia pysymään paikallaan. Laita leivinpaperi työpöydälle talouspaperin päälle. Nosta pizzataikina paperille, jauhota pinta ja kauli ohueksi pohjaksi. Taikinan voi venytellä sopivaksi myös käsin, jolloin reunat voi jättää hiukan vahvemmiksi.
 Vedä pohja leivinpapereineen kuumalle uunipellille ja paista pohjaa, kunnes taikina saa väriä (n. 10 minuuttia).



Sivele kuumalle pizzapohjalle oliiviöljyä. Levitä pohjalle karamellisoitu sipuli. Lisää rucola, viikunat viipaleina tai lohkoina ja mozzarella revittynä. Pirskottele päälle balsamiviinietikkaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti