keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Maailman helpoin lämmin juustodippi

Jos haluaa nopsasti lämpimän juustodipin, sen saa helpoimmin kokonaisesta brie- tai camembertjuustosta. Näitä vastaavia ohjeita on netti pullollaan, tämä on Jamie Oliverin.


kokonainen puurasiaan pakattu brie- tai camembertjuusto
1 valkosipulinkynsi
rosmariininoksa
oliiviöljyä


Tarjoiluun:
juoksevaa hunajaa
hyvää leipää suupaloina
oliiviöljyä

Leikkaa juuston päältä kuorta pois. Viipaloi valkosipulinkynsi ohuiksi viipaleiksi. Pätki rosmariininoksa muutaman lehden lehdyköiksi.

Työnnä valkosipuliviipaleet juustoon. Painele myös rosmariinilehdykät juustoon. Laita juusto pakkausrasiaan ilman kantta. Pirskottele päälle hiukan oliiviöljyä.


Paloittele leipä suupaloiksi, pirskottele päälle oliiviöljyä. Työnnä leipä vartaisiin tai ripottele uunipellille.

Paista leipäpaloja ja juustoa rasiassaan (ilman kantta) 180 asteisessa uunissa 10 - 15 minuuttia tai kunnes leipäpalat saavat väriä ja juusto on sulanut sen verran, että siihen on helppo dipata leipää. Käännä leipäpaloja kertaalleen paiston aikana.

Pirskottele juuston päälle reilusti juoksevaa hunajaa ja muutama tuore rosmariininlehti.


Kaikki juustorasiat eivät välttämättä pysy koossa paiston aikana, joten rasian voi varmuuden vuoksi nitoa saumakohdastaan kiinni ennen paistoa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti