lauantai 17. toukokuuta 2014

Grillatut jättikatkaravut thaimaalaisittain

 Näitä jättikatkarapuvartaita tulee varmaan grillattua useamminkin. Olivat hyviä ja valmistuivat vähällä vaivalla ja nopsasti. Sulatin jäiset pyrstöt nopsasti mikrossa, sekoitin marinadin ja lätkäisin pyrstöt siihen. Aikaa meni alle 10 minuuttia. Marinointikin kestää vain 10 minuuttia, joten ei ehdi aika käymään pitkäksi. Marinoin vain 15 pyrstöä, mutta laitoin tuohon ohjeeseen 30, koska sille määrälle marinadi olisi riittänyt hyvin. Alkuperäinen ohje on täältä. Tuon sivuston mukaan marinadi sopii hyvin myös kalalle. Täytyypä kokeilla jossain vaiheessa.


 noin 30 kuorittua jättikatkaravunpyrstöä

 Marinadiin:
1 sitruunaruoho
3 valkosipulinkynttä
noin 3 sentin pituinen ja peukalonvahvuinen pala tuoretta inkivääriä
1 punainen chili
puoli ruukkua tuoretta korianteria (lehdet ja varret)
2 rkl (thaimaalaista) kalakastiketta
2 rkl rypsiöljyä
1,5 rkl soijakastiketta
1 limen mehu
2 rkl palmusokeria (tai 1,5 rkl ruskeaa sokeria)
2 kevätsipulia


Poista sitruunaruohosta uloimmat lehdet ja kuiva yläosa. Paloittele sitruunaruoho hieman pienemmiksi paloiksi. Kuori valkosipulinkunnet. Pilko kevätsipulinvarret muutaman sentin pätkiksi.

Poista chilistä kanta ja siemenet. Hienonna chili. Purista limestä mehu.


Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen. Sekoita marinadi tasaiseksi.


Laita (sulaneet) jättikatkaravunpyrstöt kulhoon ja kaada päälle marinadi. Sekoita.

Anna maustua 10 - 12 minuuttia.

Pujota jättikatkaravunpyrstöt vartaisiin.

Grillaa vartaita toiselta puolelta 3 - 4 minuuttia. Käännä ja grillaa toiset 3 - 4 minuuttia.


2 kommenttia: