keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Kanaa rakuuna-sinappikastikkeessa

Suunnittelin alun perin tekeväni kanaa ja juureksia uunissa, mutta toisin kävi. Olin ostanut tuoretta rakuunaa ja jotenkin päässä pyöri yhdistelmä kana-sitruuna-rakuuna. Koska siitä ei ole kovin kauaa kun tein sitruunanmakuista kanaa, päädyin tähän ranskalaisklassikkoon. Ranskalainen käyttäisi tuossa takuuvarmasti veden sijaan valkoviiniä, mutta minä en viitsinyt avata pulloa pelkästään tätä ruokaa varten.


4 kanan fileepihviä
1 rkl voita
1 rkl rypsiöljyä
suolaa
mustapippuria
1,5 dl vettä (tai valkoviiniä)
2 dl kermaa
1 rkl (karkeaa) Dijon-sinappia
1 tl kuivattua rakuunaa
1 rkl tuoretta rakuunaa hienonnettuna

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Kuumenna paistinpannulla voita ja öljyä. Mausta kanan fileepihvit suolalla ja mustapippurilla. Paista pihveihin kaunis pinta.

Siirrä pihvit uunivuokaan ja paista fileepihvejä noin 10 minuuttia. Paistoaika vaihtelee fileepihvien paksuuden mukaan. Tarkista, että fileepihveistä valuva neste on kirkasta.

Kaada vesi (tai valkoviini) pannulle, jolla paistoit  fileepihvit. Raaputtele pohjasta maut liemeen. Siivilöi neste tarvittaessa ja kaada sen jälkeen takaisin pannulle. Lisää kerma, Dijon-sinappi ja rakuuna. Keitä kastiketta kokoon viitisen minuuttia.

Nosta kypsät fileepihvit kastikkeeseen. Valele pihvit kastikkeella.

Lisukkeena voi tarjoilla riisiä /parsaa/ höyrytettyjä vihanneksia/ salaattia maun mukaan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti