Pinterestissä törmäsin kuvaan, jossa oli fenkolia, appelsiinifileitä, granaattiomenansiemeniä ja vesikrassia. Ohjetta ei ollut, mutta ainekset tietty olivat selkeästi näkösällä, joten tein oman version. Salaatin seuraksi tein kirpakan vinegretin. Vesikrassia on onneksi alkanut näkyä kaupoissa enemmän. Jos sitä ei kuitenkaan löydy, voi salaattiin käyttää rucolaa.
1 iso fenkoli
2 appelsiinia
1 granaattiomenan siemenet
2 ruukkua vesikrassia (tai rucolaa)
Vinegretti:
1 rkl appelsiinimehua
1 rkl sitruunamehua
1 rkl valkoista balsamiviinietikkaa
3 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
Poista fenkolista kova kanta. Leikkaa fenkoli mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi mandoliinilla tai terävällä veitsellä.
Fileoi appelsiinit ja ota talteen 1 rkl appelsiinimehua.
Sekoita kaikki vinegretin ainekset keskenään.
Asettele fenkoliviipaleet, vesikrassi ja appelsiinifileet laakealle tarjoiluvadille. Ripottele päälle granaattiomenan siemenet.
Lisää vinegretti vasta tarjoiluvaiheessa, jotta vesikrassi ei nuupahda.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti