maanantai 27. huhtikuuta 2015

Asian pulled pork nachos supreme

Tein pääsiäisenä ekan kerran pulled porkia. Haeskelin pitkään aasialaisen pulled porkin reseptiä netistä, mutta kaikissa oli aineita, joita minulla ei ollut tai sitten niissä ei ollut aineita, joita halusin käyttää. Siispä käytin nettiä vain inspiraation lähteenä ja maustoin possuni inkiväärillä ja srirachalla niin kuin olin halunnutkin. Possu olisi ollut hyvää sellaisenaankin, mutta jatkojalostin sen vielä nachoiksi, jotka paistoin kylläkin uunipellillä, mutta kasasin sitten keoksi tarjolle.
 

Aasialainen pulled pork:
750 g porsaan kassleria
1 rkl koriaterinsiemeniä jauhettuna
2 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 tl sipulijauhetta

 Sekoita mausteet keskenään. Hiero mausteseos kasslerin pintaan niin, että pinta rikkoutuu.

0,5 dl rypsiöljyä
2 reilua ruokalusikallista ruokosokeria
1 rkl srirachaa

Sekkoita öly, ruokosokeri ja sriracha kulhossa. Hiero mausteseos lihan pintaan.

peukalonmittainen pala inkivääriä viipaleina
6 valkosipulinkynttä
2 sipulia isoina lohkoina

Asettele inkivääriviipaleet, valkosipulinkynnet kannellisen padan pohjalle ja nosta liha niiden päälle. Lisää mukaan sipulilohkot. Paista 125 asteisessa uunissa noin 5 tuntia. Käännä lihaa välillä, jotta se maustuu tasaisemmin. Loppuvaiheessa kannen voi poistaa, jos lihan pintaa haluaa hiukan rapeammaksi. Kun liha on niin kypsää, että sen voi hienontaa haarukalla, ota pata uunista. Anna vetäytyä kannen alla parikymmentä minuuttia.

1 rkl soijaa
1 rkl riisiviinietikkaa
2 tl srirachaa

Ota liha padasta ja revi se suikaleiksi kahdella haarukalla. Poista ylimääräinen rasva.

Sekoita soija, riisiviinietikka ja sriracha keskenään.  Kaada seos lihan sekaan ja sekoita.


Lisäksi:
1 pss tortillachipsejä
muutama tuore vihreä jalapeno tai säilöttyjä jalapenoja
nippu kevätsipulia viipaloituna
ruukku korianteria


Asettele leivinpaperilla vuoratulle uunipellille kerros tortillachipsejä. Lisää niiden päälle kerros lihaa ja jalapenoviipaleita. Lisää sitten juustoraastetta ja toinen kerros tortillachipsejä. Päälle voi ripotella vielä lihaa ja jalapenoviipaleita ja päällimmäiseksi kerros jusutoraastetta.

Paista 225 asteisessa uunissa kunnes juustoraaste sulaa ja saa hiukan väriä.

Pikamarinoitu punakaali:
noin 100 g punakaalia
1 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl limemehua
1 tl ruokosokeria

 
Suikaloi punakaali mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Se onnistuu parhaiten juustohöylällä tai mandoliinilla.

Sekoita riisiviinietikka, limemehu ja ruokosokeri keskenään. Kaada seos kaalisuikaleiden sekaaan. Pusertele kaalia, jotta saat sen mehustumaan hiukan.


Asettele nachot tarjolle tarjoiluastiaan. Laita kerroksittain possunachoja, pikamarinoitua punakaalia, kevätsipuliviipaleita, jalapenoviipaleita ja korianteria.

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Ja oli kivaa vaihtelua niille perinteisille guacamole-salsa-juustokastike-nachoille.

      Poista