lauantai 4. huhtikuuta 2015

(Melkein) eggs royale

Tämä on melkein kuin Eggs Royale -annos, mutta englantilaisen muffinsin sijasta annos on rakennettu tuikitavalliselle paahtoleivälle ja mukaan on lisätty hiukan vihreää. Ei mikään erityisen nopea kokattava monine osineen, mutta näyttävä voileipä pääsiäisen aamiaispöytään tai pääsiäisbrunssille.


Helppo hollandaise 3 - 4 leivälle:
100 g voita
2 keltuaista
1 rkl vettä
0,5 tl valkopippuria
sitruunamehua
(suolaa)

Sulata voi hiljalleen miedolla lämmöllä. Siirrä sivuun ja anna jäähtyä. 

Kuumenna vettä isommassa kattilassa (paistinpannu on erityisen kätevä). Ota käyttöön pieni kattila, joka mahtuu edellä mainittuun kattilaan (tai paistinpannuun). Laita munankeltuaiset ja vesi pieneen kattilaan ja vatkaa kunnes pinnalle alkaa muodostua vaahtoa. Laita pieni kattila vesihauteeseen ja vatkaa voimakkaasti kunnes kastike alkaa saostua.

Kaada sulanut voi ohuena nauhana kastikkeen sekaan koko ajan voimakkaasti vatkaten.

Mausta kastike valkopippurilla, sitruunamehulla ja lisää tarvittaessa suolaa.

Parsat:
2 vihreää parsaa per leipä
suolaa
sokeria

Poista parsoista kovat kannat.

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja mausta se suolalla ja pienellä ripauksella sokeria. Lisää parsat ja keitä 2 - 3 minuuttia. Valuta hyvin.



Uppomunat:
1 muna per leipä
1 rkl etikkaa
vettä keittämiseen

Laske isoon kattilaan reilusti vettä. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Kun vesi kiehuu, lisää etikka. Riko muna lasiin. Laske levyn lämpöä niin, että vesi poreilee hiukan. Pyöräytä vettä kauhalla niin, että siihen muodostuu pyörre. Kaada muna nopeasti kattilaan. Anna munan hyytyä noin kaksi minuuttia. Nosta reikäkauhalla kattilasta. Tarvittaessa ylimääräiset repaleet voi poistaa veitsellä - varo kuitenkin rikkomasta keltuaisen kohtaa.

Toista sama kaikille munille.

Lisäksi:
 reilu siivu paahtoleipää per syöjä
reilu viipale kylmäsavulohta per leipä
pari salaatinlehteä per leipä
versoja (kuvissa mimis rucolanversoja) tai pienilehtisiä yrttejä (esim. timjamia tai maustekrassia)
vastajauhettua mustapippuria

Leipien kokoaminen:
Paahda leivät ja asettele ne lautasille. Laita jokaiselle leivälle pari salaatinlehteä. Nosta leivälle toinen parsa (joita voi tarvittaessa lyhentää), viipale kylmäsavulohta ja toinen parsa. Nosta näiden päälle varovasti uppomuna.

Lusikoi leipien päälle hollandaise-kastiketta ja asettele päällimmäiseksi versoja tai pieniä yrtilehtiä. Rouhi päälle hiukan mustapippuria.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti