lauantai 25. huhtikuuta 2015

Matchalla maustettu panna cotta

Tämä ei nyt mennyt ihan niin kuin Strömsössä. Ohje löytyi uusimmasta Kodin kuvalehdestä ja vaikutti niin kiinnostavalle, että oli pakko päästä kokeilemaan heti. Hieman arvelutti, miten vaikeaa panna cottan irrottaminen vuoasta tulisi olemaan, mutta koska vaikeudesta ei ollut mitään mainintaa ohjeessa, ajattelin, että ehkä siitä selvitään. Joo selvisin - mutta noihin mokomiin jäi pieni kuoppa keskelle. Eivät todellakaan näyttäneeet yhtä hienoille kuin lehdessä. Nyt olisikin ollut tarvetta syötäville kukille tai edes tuoreille marjoille. Kuvausta varten uhrasin kukan verran orkideastani, koska metsissä kukkivat tällä hetkellä vain myrkylliset sini- ja valkovuokot. Jälkkäristä vielä sen verran, että vadelmakastike kyllä sopii hyvin panna cottan kanssa, mutta mielestäni se oli sen verran voimakasta, että peitti liiaksi matchan makua.


2,5 dl kuohukermaa
2,5 dl maitoa
1 dl sokeria
vaniljatanko
4 liivatelehteä
1 rkl matcha-teejauhetta

Vadelmakastike
200 g vadelmia
0,5 dl sokeria
 
Lisäksi:
tuoreita marjoja tai syötäviä kukkia

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Halkaise vaniljatanko ja raaputa irti siemenet. Laita kattilaan kerma, maito, sokeri ja halkaistu vaniljatanko ja sen sisus. Anna kiehtahtaa niin, että sokeri sulaa. Ota vaniljatanko pois kattilasta.

Laita matcha-jauhe kulhoon ja kaada päälle hieman kuumaa kermamaitoa. Sekoita tasaiseksi tahnaksi. 

Lisää tahna kattilaan ja sekoita kunnolla. Vispilällä onnistunee parhaiten.

Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja lisää lämpimään kermamaitoon. Sekoita hyvin.

Kaada massa silikonisiin vuokiin tai juomalaseihin. Anna seistä huoneenlämmössä noin 10 minuuttia. Peitä ja laita jääkaappiin ainakin neljäksi tunniksi.

Tee vadelmakastike. Laita kattilaan vadelmat ja sokeri. Keitä viisi minuuttia. Siivilöi pois siemenet ja jäähdytä.


Irrota panna cotta vuoista tai tarjoa suoraan laseista. Irtoavat parhaiten, kun vuokaa kastaa hetkeksi kuumaan veteen. Tarvittaessa reunoja voi irroitella varovasti terävällä veitsellä.

Tarjoile vadelmakastikkeen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti