torstai 10. maaliskuuta 2016

Halloumisalaatti

Ryhdistäydyin kokeilemaan jotain uutta, kun viime aikoina on tullut tehtyä laatikkoruokia, joista on riittänyt moneksi päiväksi. Koska ulkona alkaa näyttää keväiselle, on kiva saada lautasellekin vähän keväisempiä värejä ja makuja. Tämä salaatti on lähellä perinteistä kreikkalaista, tosin basilikalla höystettynä ja juustokin on paistettua halloumia. Salaattiin saa vaihtelua leikkaamalla kurkun uudella tavalla. Salaattikastike on sellaisenaan hiukan aneemista, koska siinä ei ole mitään hapokasta, mutta tuohon salaattiin kastike tuo raikkaan basilikan maun. Pikkuisen jäi vaivaamaan olisiko se ollut parempaa, jos olisi lisännyt hiukan sitruunaa. Parhaan mahdollisen maun olisi todennäköisesti saanut sekoittamalla kastikkeen noiden kurkkunauhojen kanssa, mutta kuvaussyistä lusikoin kastiketta sinne tänne. Määrästä tulee kaksi annosta, kastiketta on reilunlaisesti.


1 tl oliiviöljyä
250 g halloumia
2 kurkkua
rasia kirsikkatomaatteja
1 dl kalamata-oliiveja
1 pieni punasipuli renkaina
puoli ruukkua basilikaa
vastajauhettua mustapippuria

 Pese kurkut. Jos kuorit ne, kannattaa värin takia jättää kuitenkin hiukan kuorta mukaan. Suikaloi kurkku julienneraudalla. Käytä kurkusta vain kiinteä osa. Halkaise kirsikkatomaatit, leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi. Riivi basilikanlehdet erilleen

Tee alla oleva kastike ohjeen mukaan tässä välissä.

Kuumenna teelusikallinen oliiviöljyä pannulla. Leikkaa halloumi neljäksi viipaleeksi. Paista viipaleita molemmilta puolilta kaksi minuuttia kunnes juusto saa kauniin värin.


Kastikkeeseen:
puolikas kurkku siemenet poistettuna
puoli ruukkua basilikaa
3 rkl paahdettuja cashewpähkinöitä
2 rkl ruohosipulia tai vastaava määrä kevätsipulia
1 rkl oliiviöljyä
0,5 dl vettä

Paahda cashewpähkinät kuivalla pannulla. Mittaa kaikki aineet tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi.

Kokoa salaatti. Kastikkeen voi sekoittaa kurkkunauhoihin tai tarjoilla erikseen. Halloumiviipaleet voi pilkkoa pienemmiksi. Laita tarjoiluastiaan kurkkunauhat, halloumiviipaleet, kirsikkatomaatinpuolikkaat ja kalamata-oliivit. Koristele punasipulirenkailla ja basilikanlehdillä. Jauha päälle mustapippuria.

Ohje: Donna Hay

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti