perjantai 25. maaliskuuta 2016

Munilla täytetty jauhelihamureke

En tykännyt lapsena jauhelihamurekkeesta. Se on suurin syy siihen miksi en ole tehnyt mureketta ikinä itse. Kananmunilla täytetty mureke kuitenkin tuntui kivalle pääsiäisruoalle, joten päädyin paistelemaan elämäni ensimmäistä jauhelihamureketta. Lopputulos oli onnistunut ja mureke maistui hyvälle. Koirakin oli varsin tyytyväinen saadessaan murekemakupaloja.

Ps. Tästä kokeilusta on nyt mennyt jo pari pääsiäistä, mutta ohje jäi silloin postaamatta. Tänä pääsiäisenä on ihan uudet kokeilut edessä.


1 kg jauhelihaa
1 tl paprikajauhetta
2 munaa
2 keitettyä perunaa raastettuna
3 rkl ruohosipulisilppua
1 dl kuivattua sipulia
150 g pekonia
4 kovaksikeitettyä munaa
suolaa
mustapippuria

 Sekoita jauheliha, kuivattu sipuli, raastetut perunat, ruohosipulisilppu, raa'at munat, paprikajauhe, suola ja mustapippuri taikinaksi.

Levitä puolet mureketaikinasta pitkäksi limpuksi voidellun uunivuoan pohjalle. Lado kuoritut munat jonoon murekepohjalle. Peitä lopulla mureketaikinalla. Muotoile murekkeelle sileä pinta kostuteilla käsillä.


Asettele pekoniviipaleet vinottain murekkeen päälle.

Paista 225 asteisen uunin alatasolla 50 - 60 minuuttia.

Anna murekkeen levätä noin 15 minuuttia ennen viipalointia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti