sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Kanaa tomaatti-kapriskastikkeessa

Taas tein kanaa, mutta ei haittaa, koska kana on hyvää. Jääkaapissa odottelee toinenkin kanapaketti vuoroaan, joten alkuviikosta ruokapöytään ilmestyy taas kanaa. Tämä oli tomaattinen versio, jossa on rakuunaa, joka on yksi lempiyrteistäni. Käytän lasagnessakin oreganon ja basilikan sijaan rakuunaa ja vieläpä melkoisen runsaasti. Tähän kastikkeeseen parasta makua tuli kuitenkin balsamiviinietikasta ja kaprikset nyt piristävät ruokaa kuin ruokaa.


3 - 5 ohutta kanan rintapalaa
suolaa
mustapippuria
2 rkl voita
2 rkl oliiviöljyä
2 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
5 tomaattia
2 rkl tomaattisosetta
1 tl kuivattua rakuunaa
0,5 dl balsamiviinietikkaa
0,5 dl kapriksia valutettuina
1 dl valkoviiniä (voi korvata vedellä)
2 rkl persiljasilppua


Mausta kananpalat suolalla ja mustapippurilla. Hienonna salottisipulit ja valkosipulinkynnet.

Poista tomaateista kannat ja siemenet. Leikkaa tasakokoisiksi pieniksi kuutioiksi. Valuta kapriksista liemi.

Kuumenna pannulla voi ja oliiviöljy. Paista kananpaloihin kaunis kullanruskea pinta. Nosta palat lautaselle odottelemaan hetkeksi.

Siirrä hienonnettu salottisipuli ja valkosipuli pannulle. Paista miedolla lämmöllä muutama minuutti. Jätä tomaatinpaloista yhden tomaatin verran sivuun ja laita muut pannulle. Lisää tomaattisose, rakuuna, balsamiviinietikka, kaprikset ja viini. Kuumenna kiehuvaksi.

Nostele kastikkeeseen myös kananpalat ja anna hautua matalalla lämmöllä 7 - 10 minuuttia.

Lisää lopuksi kastikkeeseen loput tomaatinpalat, anna lämmetä ja ripottele sen jälkeen päälle persiljasilppu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti