lauantai 2. huhtikuuta 2016

Kanaa marsala-veriappelsiinikastikkeessa

Kanaa on nykypäivänä ärsyttävää ostaa. Läheskään kaikissa kaupoissa ei ole lihatiskiä, joten kanan joutuu useasti ostamaan valmiiksi pakattuina. Pakkauksissa taas on yleensä täsmälleen sama grammamäärä kanaa. Sanomattakin selvää, että kaikki palat ovat erikokoisia. Sen lisäksi kanan rintapaloja myydään tusinalla eri nimikkeellä ja yritä siinä sitten tiirailla pakettiin arvioidaksesi palojen vahvuuden kun nekin ovat kuitenkin kaikki eri kokoisia. Päällimmäisenä saattaa olla joku minikokoinen pala ja alla sitten pari pulleampaa. Suositeltavinta siis tässäkin ruoassa olisi ostaa nahalliset rintapalat kaupan lihatiskiltä, mutta onnistuu toki valmiiksi pakatuistakin, joista minäkin jouduin tämän tekemään. Paistoaika tietysti riippuu palojen vahvuudesta. Veriappelsiinit voi korvata tavallisilla appelsiineilla, mutta silloin kannattaa käyttää lisäksi sitruunamehua.


4 kanan rintapalaa (niitä paksuja)
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä paistamiseen
2 keskikokoista punasipulia suikaleina
2 valkosipulinkynttä
1 dl marsalaviiniä
1 veriappelsiinin mehu
kourallinen hyvälaatuisia oliiveja
8 - 10 timjaminoksaa
2 veriappelsiinia viipaleina
hieman ruskeaa sokeria

Leikkaa kahdesta veriappelsiinista ylä- ja alaosa pois, Aseta veriappelsiinit leikkuupinta leikkuulautaa vasten ja leikkaa terävällä veitsellä loput kuoret pois. Leikkaa veriappelsiinit ohuehkoiksi viipaleiksi.

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Mausta kananpalat suolalla ja mustapippurilla. Kuumenna oliiviöljy uuninkestävällä valurautapannulla ja paista kananpaloihin nopeasti kaunis ruskea pinta. Jos käytät nahallisia rintapaloja, paista nahkapuoli ensin.


Nosta kananpalat pannulta lautaselle odottelemaan. Jos pannulla on enemmän kuin pari teelusikallista rasvaa, poista ylimääräinen rasva. Lisää pannulle punasipulisuikaleet ja paista miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia kunnes sipulisuikaleet ovat pehmenneet. Lisää murskatut valkosipulinkynnet ja paista vielä pari minuuttia.

Lisää pannulle marsalaviini ja sekoita, irrota puulastalla kaikki pohjaan mahdollisesti kiinni jääneet palat, joista tulee kastikkeeseen lisää makua. Lisää veriappelsiinin mehu ja kuumenna kiehuvaksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää kananpalat pannulle. Jos käytät uunivuokaa, kaada kastike uunivuoan pohjalle ja nostele sen päälle kananpalat. Paina kananpalat kastikkeeseen ja lusikoi sitä hiukan palojen päälle.

Jätä 2 - 3 timjaminoksaa sivuun ja riivi lopuista lehdet ja ripottele ne kananpalojen päälle. Ripottele pannulle/vuokaan kourallisen verran oliiveja. Asettele päällimmäiseksi veriappelsiiniviipaleet. Appelsiiniviipaleet eivät saisi juurikaan osua kastikkeeseen. Ripottele appelsiiniviipaleille pieni ripaus ruskeaa sokeria.

 Paista uunissa palojen vahvuudesta riippuen 15 - 20 minuuttia.

Edit: ripottele valmiin ruoan päälle loppujen timjaminoksien lehdet.


Tarjoile esim. keitettyjen/höyrytettyjen vihreiden papujen kanssa.

Ohje: delicious. magazine

1 kommentti:

  1. Löysin tänään tieni tähän blogiin ja jäin välittömästi koukkuun, massoittain upeita ohjeita, tulostinmuste loppuu... toivottavasti bloggari on vaan tauolla 😁

    VastaaPoista