perjantai 8. huhtikuuta 2016

Veriappelsiinia ja appelsiininkukkavedellä maustettua kookosjogurttia

Koska noita veriappelsiineja oli pakko ostaa kerralla kahden ruoan verran, tässä tulee heti kanaohjeen perään veriappelsiineista tehty jälkkäri. Tämäkin ohje on poimittu delicious. magazinen reseptipankista. Kaapissani on lisäksi pyörinyt pieni pullollinen appelsiininkukkavettä, jolle tuli kerrankin käyttöä. En ole mitenkään erityisen innostunut appelsiininkukka-tai ruusuveteen, koska niistä on omaan makuuni liian parfyyminen vivahde. Ehkä tuo on vaan tottumiskysymys. Jogurtissa tuo tietysti hieman haihtuu, mutta ehkä itseni tuntien olisi kannattanut käyttää appelsiininkukkaveden sijaan vaikka vähän appelsiinin- tai sitruunankuoriraastetta.


4 veriappelsiinia
puolen granaattiomenan siemenet
 1 dl pistaasipähkinöitä kuorittuina
2 - 4 oksaa minttua
1 prk kookosjogurttia
2 tl appelsiininkukkavettä (tai appelsiininkuoriraastetta)


Sekoita kookosjogurtin sekaan 2 tl appelsiininkukkavettä. Silppua mukaan parin mintunoksan lehdet. Lehdet voi myös jättää pois ja tarjoilla kaikki minttu erikseen. Peitä jogurtti kelmulla ja laita jääkaappiin odottelemaan tarjoilua.

Leikkaa veriappelsiinineista ylä- ja alaosa pois, Aseta veriappelsiinit leikkuupinta leikkuulautaa vasten ja leikkaa terävällä veitsellä loput kuoret pois. Leikkaa veriappelsiinit ohuehkoiksi viipaleiksi. Asettele viipaleet tarjoiluastiaan.

Halkaise granaattiomena ja poista siemenet. Itse suosin hidasta käsipeliä, koska se on kaikista siistein ja tarkin tapa. Ripottele siemenet appelsiiniviipaleiden päälle.

Rouhi kuoritut pistaasipähkinät ja ripottele palat appelsiiniviipaleiden päälle.

Koristele mintunlehdillä ja tarjoile kylmän appelsiininkukka-kookosjogurtin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti