sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

Myskikurpitsacarbonara

Kaapissa on pyörinyt pidemmän aikaa pari myskikurpitsaa, joista en ole vaivautunut kokkaamaan mitään. Jotta ne eivät olisi päässeet lopullisesti kuivahtamaan, päätin ottaa itseäni niskasta kiinni ja kokeilla myskikurpitsacarbonaraa. Lopputulos rapeiden salvianlehtien ja karamellisoidun sipulin kanssa oli todella herkullinen. Ainoastaan pari asiaa jäi harmittamaan. Se, että minulla ei sattunut olemaan tagliatellea tai tavallista spagettia, jotka sopisivat tähän paremmin kuin käyttämäni putkispagetti, joka oli liian tönkköä ja se, että en käyttänyt enempää nestettä. Mutta eipä tuo makua haitannut.


1 pienehkö myskikurpitsa
oliiviöljyä
suolaa
vastajauhettua mustapippuria
kermaa ja pastan keitinvettä
1 sipuli
(pieni ripaus sokeria)
1 pkt pekonia
nippu tuoretta salviaa
voita
parmesania

tagliatellea tai spagettia kolmen annoksen verran


Halkaise myskikurpitsa. Poista siemenet ja leikkaa pitkittäin noin sentin vahvuisiksi viipaleiksi. Poista kuori.

Levitä viipaleet uunivuokaan tai leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Mausta suolalla ja vastajauhetulla mustapippurilla. Pirskottele päälle oliiviöljyä. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes viipaleet ovat pehmenneet ja saaneet hieman väriä. Käännä palat paiston puolivälissä.

Kuori sipuli, halkaise se ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa myös pekoni suikaleiksi. Irrota salviasta lehdet.  


Paista pekoni pannulla rapeaksi omassa rasvassaan. Siirrä pekoni talouspaperin päälle. Lisää tarvittaessa pannulle pieni nokare voita. Paista sipuliviipaleita hetki ja anna niiden karamellisoitua pannulla noin 15 minuuttia. Sekoittele välillä. Lisää halutessasi loppuvaiheessa hyvin pieni ripaus sokeria, sekoita se sipulin joukkoon. Anna paistua vielä sen aikaa, että sokeri sulaa.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.


Laita kurpitsat tehosekoittimeen ja lisää noin desin verran pastan keitinvettä. Pyöräytä tasaiseksi. Lisää kermaa sen verran, että saat notkean kastikkeen. Pyöräytä vielä hetken aikaa tehosekoittimessa. Tarkista maku. Mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla. 

Sekoita kurpitsaseos pastan sekaan ja kuumenna. Lisää sipulit ja halutessasi myös pekoni. Pekonin voi tarjoilla myös annosten päälle ripoteltuna.


Kuumenna puhtaalla pannulla hieman voita. Lisää pannulle salvianlehdet. Anna paistua muutama sekunti. Nosta rapeat lehdet talouspaperin päälle ja jaa siitä annoksille.

Tarjoile pasta-annokset parmesanin kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti