tiistai 23. heinäkuuta 2013

Nuudeleita porkkanoista

 Nappasin torilta mukaani kolme nippua ihania porkkanoita. Osa porkkanoista päätyi aasialaistyyppisiksi nuudeleiksi. Chiliä kannattaa käyttää hillitysti, tämän ruoan ei ole tarkoitus olla tulista.


5 porkkanaa
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
puolikas jalapeno hienonnettuna
parin sentin pala tuoretta inkivääriä raastettuna
1 tl sokeria
suolaa
mustapippuria
1 sitruunan kuori raastettuna
puolen sitruunan mehu
1 rkl rypsiöljyä
25 g voita
muutaman timjaminoksan lehdet riivittynä
muutaman mintunoksan lehdet silputtuna


Leikkaa porkkanoista ohuita suikaleita julienneraudalla.

Kuumenna öljy ja puolet voista wokkipannulla. Lisää hienonnetut valkosipuli ja jalapeno sekä inkivääriraaste. Kuullota aineksia hetki.


Lisää porkkanasuikaleet ja sekoita kunnolla. Lisää loput voista. Mausta sokerilla, suolalla ja mustapippurilla. Anna porkkanasuikaleiden kiehahtaa melko miedolla lämmöllä muutama minuutti. Lisää sitruunankuoriraaste ja sitruunamehu. Anna kiehahtaa. Porkkananuudelit ovat valmiita heti, kun ne ovat sen verran pehmentyneet, että ne pystyisi rullaamaan spagettimaisesti haarukkaan.

Ripottele lopuksi mukaan yrtit ja sekoita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti