500 g raakoja golfpallon kokoisia punajuuria (pese harjalla)
10 valkosipulinkynttä kuorineen murjottuina
1 kourallinen tuoretta meiramia (riivi ja silppua)
suolaa
vastarouhittua mustapippuria
10 rkl valkoista balsamicoa
6 rkl oliiviöljyä
Repäise noin puolentoista metrin mittainen pala foliota ja taita se kaksinkerroin. Nosta punajuuret keskelle foliota. Jos punajuuret ovat suurempaa kokoa, halkaise ne. Pudottele valkosipulit ja meirami punajuurten sekaan. Mausta reilusti suolalla ja pippurilla. Taita folion reunat ylös ja keskelle. Kaada nyyttiin vielä etikkaa ja oliiviöljyä. Sulje nyytti rutistamalla reunat yhteen.
Kypsennä punajuuria 200 asteisessa uunissa vähintään tunti.
Punajuuret sopivat mainiosti kalan lisukkeeksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti