keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Grillattu marinoitu lohi

 Teki tässä kovasti mieli lohta aasialaislla mausteilla ja kaivelin netistä Jamie Oliverin lohireseptejä ja toivoin, että kotona sattuisi olemaan kaikki tarvittavat ainekset. Silmiin osui ensimmäiseksi tämä resepti ja ainestenkin suhteen kävi säkä. Kevätsipulia ei kaapissa ollut, mutta purjoa kylläkin. Kalan marinadissa oli ihana tuoksu - sitruunaruoho on yksi lempituoksuistani. Jamien resepti ei  pettänyt (tälläkään kerralla). Kala maistui todella hyvälle ja oli tumman pinnan alta ihanan mehukasta.


2 sitruunaruohonvartta
reilu desi tummaa soijakastiketta
ruukku tuoretta korianteria
peukalonkokoinen pala tuoretta inkivääriä
4 valkosipulinkynttä
1 iso ruodoton lohifile
4 rkl juoksevaa hunajaa
2 punaista chiliä
4 kevätsipulinvartta tai pala purjon vihreintä osaa
2 limeä


Ota korianterista lehdet talteen myöhempää käyttöä varten. Leikkaa varret pieneksi silpuksi. Murskaa sitruunaruohot hiukan pehmeämmiksi. Hienonna pieneksi silpuksi. Raasta kuorittu inkivääri ja valkosipulinkynnet.

Sekoita sitruunaruohosilppu ja korianterisilppu sekä inkivääri- ja valkosipuliraaste reiluun desiin tummaa soijaa.

Hiero marinadi lohifileen pintaan. Laita lohifile muovipussiin ja kaada mukaan loppu marinadi. Jätä lohi marinoitumaan noin tunniksi.


Puhdista lohifileen pinta. Laita lohifile leivinpaperilla vuoratulle uunipellille (osa hunajasta valuu leivinpaperille ja kärähtää, joten tällä saa minimoitua siivouksen kokkaamisen jälkeen) ja sivele juokseva hunaja lohifileen pintaan.

Grillaa kalaa mahdollisimman kuumassa uunissa 10 minuuttia. Pinta saa tulla melko tummaksi, mutta sitä ei kuitenkaan pidä polttaa. Kannattaa seisoskella uunin vieressä seuraamassa, että leivinpaperi ei kärähdä ja kala ei pääse palamaan.

Viipaloi kevätsipulinvarret tai purjo sekä chilit hyvin ohuiksi viipaleiksi. Lohko limet.

Varo tulikuumaan kiehuvaa hunajaa ja siirrä kala tarjoilualustalle. Ripottele päälle sipuli, chili ja korianterinlehdet. Tarjoile limelohkojen kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti