torstai 16. lokakuuta 2014

Puolukka-vaniljapullat

Teen pääsääntöisesti pullan veteen isän neuvojen mukaan. Vedellä tulee hyvää pullaa, joka kyllä kuivahtaa nopsemmin kuin maitoon tehty pulla. Nyt kokeilin kuitenkin Yhteishyvän ruokaliitteen puolukka-vaniljapullia, joiden taikina on tehty vaniljakastikeeseen. En kyllä paljon eroa huomannut, mikä johtui todennäköisesti siitä, että puolukka on niin voimakkaan makuista. Vanilja olisi saanut tulla enemmän esiin, muuten pullat kyllä olivat hyviä.


2,5 dl vaniljakastiketta
2,5 dl vettä
50 g hiivaa
1 kananmuna
1,5 dl sokeria
1 tl suolaa
2 tl jauhettua kardemummaa
n. 15 dl vehnäjauhoja
150 g voita

Täyte:
100 g voita
2 dl tomusokeria
2 rkl vehnäjauhoja
 1 rkl vaniljasokeria
2 dl puolukoita

Voiteluun:
1 kananmuna

Päälle:
mantelilastuja


Kuumenna vaniljakastike ja vesi kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nesteeseen. Lisää muna, sokeri, suola ja kardemumma. Lisää osa jauhoista ja sekoita tasaiseksi. Lisää pehmeä voi ja loput jauhot. Vaivaa kimmoisaksi taikinaksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi liinan alla lämpimässä.

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

Sekoita voi, tomusokeri, vaniljasokeri ja vehnäjauhot tasaiseksi seokseksi.

Kauli taikina 30 x 60 cem levyksi. Levitä voi-sokeriseos levylle. Ripottele päälle puolukat.

Kääri levy rullalle. Leikkaa rullasta noin 30 kiekkoa. Nosta kiekot leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Käytä paperivuokia, jos haluat.

Voitele pullat kananmunalla, ripottele päälle mantelilastuja.

Paista pullia 225 asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti