sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Lehtikaali-appelsiini-feta-sipulipizzat

Unohdin sujuvasti freesata tähän pizzaan tulevat lehtikaalit pannulla. Olin laittanut ruoditut lehtikaalit jo pizzojen päälle kun aloin ihmetellä, että mihin ihmeeseen sen voin ja muskottipähkinän oli tarkoitus tulla. Siinä vaiheessa oli myöhäistä napata lehtikaali pois pizzojen päältä ja heittää se pannulle. Omassa versiossani kaalista tuli uunissa rapsakkaa ja ihan hyvin tämä onnistuu noinkin tehtynä. Muskottipähkinää raastoin sitten hiukan pizzan päälle. Ohje on Allt om mat -lehdestä.


Pohjiin (18 pientä tai 2 isoa pizzaa):
3 dl vettä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
1 tl hunajaa
1 rkl oliiviöljyä
3 dl durumjauhoja
3 - 4 dl  vehnäjauhoja


Päälle:
2 appelsiinia
2 dl mustia oliiveja tai kalamata-oliiveja (viipaleina tai kokonaisina)
3 rkl + noin 2 rkl oliiviöljyä pirskotteluun
1 appelsiinin raastettu kuori
2 punasipulia
1 valkosipulinkynsi
3 rkl tomaattisosetta
2 rkl tomaattimurskaa
600 g lehtikaalia
2 rkl voita
veitsenkärjellinen muskottipähkinää
1 tl suolaa
vastajauhettua mustapippuria
150 g fetajuustoa
(hiukan juustoraastetta)
0,5 tl chilihiutaleita


Kuumenna vesi kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva veteen. Lisää suola, hunaja ja oliiviöljy. Sekoita mukaan jauhot. Vaivaa taikinaa vähintään viisi minuuttia. Anna kohota 45 minuuttia.

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Laita kaksi peltiä uuniin kuumenemaan.


Laita oliivit kulhoon. Raasta sekaan toisen appelsiinin kuori. Lisää 3 rkl oliiviöljyä. Sekoita ja jätä maustumaan.

Leikkaa appelsiineista kuoret terävällä veitsellä ja fileoi appelsiinit tai leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi.

Leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi. Laita renkaat kylmään veteen, jolloin mausta tulee hiukan miedompi.

Sekoita tomaattimurska ja tomaattisose. Murskaa sekaan valkosipulinkynsi.

Poista lehtikaalista kova lehtiruoti. Pilko lehtiä hieman pienemmiksi. Tämä kohdan jätin vahingossa tekemättä, mutta kirjaan sen tähän kuitenkin, vaikka hyvää tulee muutenkin:  Kuumenna voi pannulla ja freesaa lehtikaali pannulla. Mausta muskottipähkinällä, suolalla ja vastajauhetulla mustapippurilla.

Jaa pizzataikina 18 tai 2 osaan. Kauli taikina ohueksi. Isot pizzapohjat kannattaa tässä vaiheessa siirtää leivinpaerin päälle, pienien siirto onnistuu myöhemmin lastalla.


Valuta punasipulirenkaista kaikki vesi. Kuivaa hiukan talouspaperilla. Levitä pohjille tomaattikastiketta. Laita päälle lehtikaalia, appelsiinifileitä/-viipaleita, marinoituneita oliiveja ja punasipulirenkaita. Ripottele halutessasi pinnalle hiukan juustoraastetta. Muranna päälle feta. Ripottele pizzojen pinnalle chilihiutaleita. Pirskottele lopuksi päälle hiukan oliiviöljyä.

Siirrä pizzat leivinpaperin päälle kuumalle uunipellille. Paista noin 15 minuuttia, kunnes ne saavat kauniin värin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti