maanantai 20. lokakuuta 2014

Papuihastusta ilmassa

Sain tämäntyyppistä papulisuketta vaalean kalan lisukkeena joskus vuosia sitten koulutustilaisuudessa yhdessä hotellissa. Siihen asti olin syvästi inhonnut papuja, mutta ainoa kokemukseni olivat varmaan ne kamalat lötköt pakastepavut. Pakastepapuihin kieltäydyn edelleen koskemasta, mutta tuoreet pavut ovat herkkua. Tästä saa mukavan lounasaterian ilman kalaakin ja riisin kanssa sekoitettuna se menee risottona.


400 g tuoreita papuja
150 g ylikypsää kinkkua
2 sipulia
oliiviöljyä
suolaa
pieni ripaus sokeria
mustapippuria

Leikkaa pavuista molemmat päät pois. Pilko pavut 3 - 4 sentin mittaisiksi. Keitä papuja suolalla ja sokerilla maustetussa vedessä noin 8 minuuttia.

Halkaise sipuli, leikkaa sipulinpuolikkaat viipaleiksi. Leikkaa kinkku ohuiksi suikaleiksi tai paloiksi. Kuumenna oliiviöljy pannulla.  Kuullota sipulia pannulla muutama minuutti. Lisää kinkku ja paista kunnes kinkku saa hiukan väriä.

Valuta pavut ja lisää ne pannulle. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita. Tarjoile kalan lisukkeena tai syö sellaisenaan. Alla olevassa kuvassa papulisuke on sekoitettu kasvisliemessä keitetyn mustan riisin kanssa ja mukaan on silputtu sileälehtistä persiljaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti