sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Juustoinen savukalakeitto

Tämä kuuluu sarjaan "tehdään sitä mihin kaapista löytyy ainekset". Yritin parhaani mukaan saada jonkinlaisen katkarapuinspiraation, mutta sepä ei onnistunut edes googlen avulla. Siispä päädyin penkomaan jääkaappia ja kaappeja. Ja koska jääkaapissa oli pala loimulohta ja koskenlaskijaa niin päätin kyhätä keiton. Jos olisin oikeasti hommannut ainekset varta vasten olisin käyttänyt sipulin sijaan purjoa ja silpunnut mukaan nipun tuoretta tilliä. Onneksi kaapista löytyi sentään yksi kevätsipulin varsi ja puolikuivaa tilliä, joten kuva ei näytä liian kelmeälle.


250 g lämminsavustettua lohta tai loimulohta
4 isoa perunaa
2 porkkanaa
1 sipuli tai puolikas purjoa (mielummin purjon vihreä osa)
7 - 8 dl kalalientä
valkopippuria
vähintään puoli pakettia koskenlaskijaa (voimaksta)
nippu tilliä silputtuna
pari kevätsipulin vartta tai puoli desiä ruohosipulisilppua

Lohko perunat melko pieniksi, leikkaa porkkanat tulitikkumaisiksi paloiksi ja silppua sipuli tai viipaloi purjo renkaiksi. Laita kaikki kattilaan ja kaada sekaan kalaliemi. Keitä matalalla lämmöllä kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Paloittele sekaan koskenlaskijaa maun mukaan. Sekoittele kunnes juusto sulaa. Lisää mukaan silputtu tilli ja mausta valkopippurilla.

Paloitellun ja ruodottomaksi käsitellyn savukalan voi lisätä keittoon viimeiseksi tai sen voi tarjoilla erikseen.

Lisää keittoannosten päälle silputtua kevätsipulia tai ruohosipulia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti