torstai 26. helmikuuta 2015

Puna- ja lehtikaalisalaatti sinappi-hunajakastikkeella

 Äitini kokkaili viime viikonloppuna merimiespihviä, jonka minä (epä)onnistun aina tekemään liian pitkään liemeen. Oma osuuteni jäi tällä kerralla helpoksi, kun valmistin pelkän salaatin, jonka kasasin kokoon siitä mitä jääkaapissa oli tarjolla.


100 - 150 g punakaalia
pari isoa lehtikaalin lehteä
1 dl manteleita

Sinappikastike:
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl dijonsinappia
1 rkl juoksevaa hunajaa
puolen sitruunan mehu
vastarouhittua mustapippuria
suolahiutaleita

Leikkaa punakaali mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Hienonna suikaleet halutessasi vielä pienemmäksi silpuksi.

Poista lehtikaalinlehdistä kovat lehtiruodit.  Leikkaa lehdet ohuiksi suikaleiksi. Sekoita kaalit keskenään.


Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Kaada kastike kaalien sekaan ja sekoita. Siirrä tarjoiluastiaan.

Rouhi manteleita hieman pienemmiksi. Ripottele mantelirouhe salaatin päälle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti