sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Rukiiset lantturieskat

Siitä on jo useampia vuosia, kun äitini kokeili lantturieskoja, jotka olivat tosi hyviä. Siksipä itselläni on pidemmän aikaa pyörinyt ajatuksissa tehdä niitä itsekin, mutta aina se on vain jäänyt. Lähisiwa myi viime viikolla valmista lanttusosetta reilulla alennuksella, joten totesin, että nyt viimeistään on hyvä hetki upottaa lusikka rieskataikinaan. Äitini ei edes muista niitä kokeilleensa, joten sitä reseptiä ei ollut saatavilla. Päädyin lopulta kokeilemaan K-ruoka-sivustolta löytynyttä ohjetta. Ja hei - taikinan pyöräyttämiseen menee peräti pari minuuttia ja rieskojen taputteluun viisi.


500 g valmista lanttusosetta
3 dl ruisjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 rkl siirappia
0,5 tl suolaa

Sekoita kaikki ainekset keskenään. (Tein itse vain puoli annosta, mutta käytin siirappia ruokalusikallisen, koska lanttusose oli aika karvaan makuista.)

Nosta kahdella ruokalusikalla taikinanokareita hyvin jauhotetulle työpöydälle. Käytä jauhottamiseen vehnä- tai ruisjauhoja mielesi mukaan.

Taputtele rieskat jauhotetuilla käsillä ohuiksi rieskoiksi (halkaisijaltaan noin 10 cm).

Paista rieskat heti 225 asteisen uunin yläosassa 15 - 20 minuuttia.

Tarjoa lämpiminä voin kanssa. Ja tulipa muuten rieskoja popsiessa mieleen, että ensi kerralla pitää muistaa tehdä yrttivoita rieskojen seuraksi.

Ps. Olivat tasan niin hyviä kuin muistinkin, maistuvat reilusti lantulle ja pikkuisen makealle.

Ohje: K-ruoka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti