lauantai 18. helmikuuta 2017

Talvisalaatti

Tänä talvena on tullut ostettua jo muutama pussillinen veriappelsiineja, joita muistan kieltäytyneeni lapsena syömästä siksi, että luulin niissä olevan oikeasti verta. No sittemmin musta on tullut rohkeampi. Usein mulla käy niiden kanssa huono säkä sikäli, että väri onkin melkein kuin tavallisessa appelsiinissa muutamaa punaista viirua lukuunottamatta. Näin käy ainakin silloin kun teen sellaista ruokaa, joka on tulossa blogiin ja toivoisi, että niistä silloin näkyisi, että ovat oikeasti veriappelsiineja. Viimeksi siihen pussiin ei ollut eksynyt kuin yksi tummempi yksilö ja tänäänkin ensimmäinen oli selkeästi aneeminen. Pari muuta kyllä punastelivat reilummin. Nyt ne kaikki päätyivät salaattiin yhdessä kapristen ja friteerattujen punasipulirenkaiden kanssa. Kukaanhan ei tokikaan huomaa, että tuossa yhdessä kuvassa ei ole kapriksia mukana. Tajusin niiden puuttumisen vasta kuvaamisen jälkeen ja koko kuvaushässäkkä oli pakko tehdä uudelleen. Nuo kaprikset sattuvat olemaan isoja ja varrellisia kapriksia, vaikka tykkään itse pienemmistä. Niitä ei nyt sattunut olemaan jemmassa. 


Ps. nuo sipulirenkaat ovat todella hyviä sellaisenaankin. Niitä voi tehdä muutenkin napostelua varten ja tarjoilla jonkun hyvän dippikastikkeen kanssa. Ja ovat takuulla parempia kuin kaupoissa pakasteena myytävät.

3 veriappelsiinia
reilu rasia salaattisekoitusta, mielellään sellaista, jossa on rucolaa
reilu kourallinen babypinaattia
0,5 dl (pieniä tai keskikokoisia) kapriksia
2 isoa punasipulia
1 munankeltuainen
0,75 dl vettä
1 dl jauhoja
suolaa
rypsiöljyä friteeraukseen

(valkoista balsamiviinietikkaa ja hyvälaatuista oliiviöljyä tarjoiluun)


Leikkaa veriappelsiineista yläosa ja alaosa. Leikkaa sen jälkeen kuoret pois terävällä veitsellä, niin että hedelmälihaan ei jää yhtään valkoista osaa. Leikkaa appelsiinit noin puolen sentin paksuisiksi siivuiksi.

Levitä salaattisekoitus ja pinaatti tarjoiluvadille. Asettele päälle appelsiiniviipaleet.

Kuori sipuli ja leikkaa se noin puolen sentin vahvuisiksi renkaiksi. Irroita renkaat toisistaan.


Sekoita munankeltuainen, vesi ja jauho kulhossa, mausta suolalla.

Kuumenna rypsiöljyä padassa (tai kattilassa). Öljyä ei tarvitse olla kuin reilu sentti padan pohjalla.

Kun öljy on kuumaan, kasta sipulirenkaat friteeraustaikinaan ja laita pienissä erissä pataan. Käännä, kun pinta on saanut väriä - siihen ei mene kauaa. Nosta sitten talouspaperin päälle valumaan.

Kun sipulirenkaat ovat valmiit, nostele ne salaatin päälle. Ripottele mukaan vielä kaprikset ja salaatti on valmis.

Salaatti ei kaipaa kastiketta, koska appelsiinit ja kaprikset ovat mehukkaita. Halutessasi voit laittaa tarjolle valkoista balsamiviinietikkaa ja hyvälaatuista oliiviöljyä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti