keskiviikko 1. helmikuuta 2017

Sitruunaiset paneroidut kanaleikkeet

Harvoin tulee paneroitua yhtään mitään, mutta onhan se mukavaa vaihtelua. Sitäpaitsi kanan rintafileet kuivahtavat paistaessa helposti, mutta paneroinnin avulla mehukkuus säilyy, vaikka pinta paistuukin rapeaksi. Käytän yleensä kanan niin kuin muunkin lihan paistamiseen rypsiöljyn lisäksi pienen nokareen voita, mutta nyt paistoin pelkällä rypsiöljyllä. Mielestäni niin saa paremman lopputuloksen, jos liha on paneroitu.


4 kanan rintafilettä
0,75 dl vehnäjauhoja
1 reilu viipale vaaleaa leipää
puoli ruukkua persiljaa
1 sitruunan raastettu kuori
suolaa
valkopippuria
1 kananmuna
rypsiöljyä paistamiseen

Nuiji kanan rintafileet leivinpaperin välissä noin kahden sentin paksuisiksi.

Jauha leipäviipale muruiksi ja siirrä lautaselle. Raasta sitruunan kuori leivänmurujen sekaan. Hienonna persilja ja sekoita mukaan. 

Mittaa jauho toiselle lautaselle ja mausta suolalla ja valkopippurilla.

Riko muna kolmannelle lautaselle ja vatkaa rakenne rikki haarukalla.

Kääntele kanafileet vehnäjauhoseoksessa. Ravista kevyesti ylimääräinen jauho pois. Kasta sen jälkeen fileet kananmunaan ja lopuksi leivänmuruseokseen molemmin puolin.

Kuumenna rypsiöljyä pannulla ja nosta fileet pannulle. Paista molemmille puolille kauniin ruskea pinta, alenna lämpöä ja anna paistua 5 - 8 minuuttia per puoli. 

Tarjoile sitruunalohkojen ja salaatin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti