sunnuntai 5. helmikuuta 2017

Kotijuustocurry

Kotijuusto on maailman paras lounasruoka. Siitä saa kehitettyä nopeasti vaikka mitä, tai sitten sen voi vain paloitella rasiaansa ja dippailla mausteseokseen samalla kun jatkaa töiden tekemistä. Hiljattain Kodin kuvalehdssä oli kotijuustocurryn ohje ja se mielessä poimin kaupasta mukaani kotijuustoa. Tämä curry perustuu löyhästi tuohon lehden ohjeeseen, vaikka useita mausteita ja aineksia vaihdoinkin.


2 rkl (kookos)öljyä
1 iso sipuli
4 valkosipulinkynttä
4 cm pala tuoretta inkivääriä
1 punainen chili (tai maun mukaan)
1 tl jauhettua korianteria
1 tl maustepippuria
1 tl juustokuminaa
1 tl kardemummaa
1 tl currya
1 kanelitanko
1 prk tomaattimurskaa
5 tomaattia
1 dl kookosmaitoa
1 limen mehu
 suolaa
2 kevätsipulin vartta
2 reilua kourallista babypinaattia
2 rasiaa kotijuustoa (valio)
1 ruukku korianteria 

Lisäksi:
kasvisliemessä keitettyä riisiä
 
Tee tomaattien pintaan ristiviilto ja upota ne noin 10 sekunniksi kiehuvaan veteen. Nosta pois ja poista kuoret. Leikkaa tomaatit lohkoiksi. Poista kannat ja siemenet. Siemenet voi hyvin sekoittaa tomaattimurskan sekaan ja käyttää curryssa.

Leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi. Hienonna valkosipulinkynnet ja inkivääri. Silppua chili, käytä myös siemenet.

Kuumenna kookosöljy kattilassa. Lisää kattilaan valkosipuli, inkivääri ja chili sekä sipuliviipaleet. Lisää jauhettu korianteri, maustepippuri, juustokumina, curry ja kardemumma sekä kanelitanko. Kuullota muutama minuutti. Lisää sitten tomaattimurska. Laita kattilaan kansi ja anna hautua 30 - 40 minuuttia. Currysta tulee täyteläisemmän makuista mitä kauemmin sen antaa hautua.

Kun keittoaikaa on jäljellä reilut viisi minuuttia, poista kanelitanko, lisää kookosmaito ja suolaa maun mukaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää tomaattifileet ja anna hautua noin 3 minuuttia.

 Leikkaa kevätsipulinvarret renkaiksi, huutele pinaatti.

Lisää curryyn lopuksi limen mehu, pinaatti ja parin sentin paloiksi murrettu (tai leikattu) kotijuusto. Älä kuumenna enää.

Tarjoile keitetyn riisin ja korianterisilpun kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti