sunnuntai 26. helmikuuta 2017

Lämmittävä keitto vartissa

Jos vastaleikatun ruohon ja alkukesäisen sateen jälkeistä tuoksua ei lasketa, niin parhaat tuoksut ovat taatusti tuore inkivääri, sitruunaruoho ja lime. Osittain tuoksun, mutta pääasiassa tietysti maun takia, noita kolmea tuleekin käytettyä paljon kokkauksessa. Enimmäkseen erilaisissa wokeissa, mutta tällä kerralla käytin niitä keittoon. Ohje on helppo ja keiton saa valmiiksi vartissa.


1 l kanalientä
2 rkl kalakastiketta
1 rkl vihreää thai currytahnaa
1 rkl palmusokeria (tai ruskeaa sokeria)
1 sitruunaruohon varsi
3 kaffir limetin lehteä
1 punainen chili tai maun mukaan
2,5 sentin pala inkivääriä
2 dl basmatiriisiä
pari kevätsipulin vartta
3 - 4 pientä paksoita
150 - 200 g isoja katkarapuja
kourallinen tuoretta korianteria
2 limeä


Laita kattilaan kanaliemi, kalakastike, currytahna, palmusokeri, limetin lehdet, viipaloitu chili, raastettu tai hienonnettu inkivääri sekä halkaistu ja kevyesti nuijittu sitruunaruohon varsi. Kuumenna kiehuvaksi.

Lisää kiehuvaan liemeen basmatiriisi ja keitä 8 minuuttia.


Keiton kiehuessa halkaise ja huuhtele paksoit.
Mikäli paksoit ovat isohkoja, voit hienontaa lehden tyvet ja käyttää lehdet kokonaisina.

Kun riisi on kiehunut 8 minuuttia, lisää silputut kevätsipulin varret, halkaistut paksoit ja katkaravut. Keitä 3 minuuttia.

Ota keitto levyltä, poista sitruunaruoho ja limetin lehdet. Lisää keittoon hienonnettu korianteri.

Tarjoile limelohkojen kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti