maanantai 27. helmikuuta 2017

♥ Halloumiranut ja harissadippi

Näin halloumiranuista kuvan delicious. magazinen nettisivuilla. Ohjetta siellä ei ollut, mainostettiin ainoastaan, että Lontoossa (Oli Baba's) näitä on tarjolla ja ovat kuulemma AMAZING! Yhdessä kuvassa oli kyllä vinkkejä aineksista, joten sävelsin niiden perusteella oman ohjeen. Granaattiomenamelassia minulla ei kylläkään ollut, sitä kaiketi olisi pitänyt pirskotella annosten päälle. Käytin Pirkan halloumijuustoa, koska se on tasainen, helposti leikattava kimpale. Ranut onnistuivat hyvin, pinta oli rapea ja lisukkeina käytetty makea granaattiomena sekä tuore minttu raikastivat annosta. Missään tapauksessa ainakaan granaattiomenaa ei kannata jättää annoksista pois. Ja joo, olivat aika AMAZING!


250 g halloumijuustoa (esim. Pirkka, josta saa 15 tasalaatuista ranua)
0,5 dl vehnäjauhoja
1 tl sumakkia
0,5 tl kuivattua timjamia
rypsiöljyä paistamiseen

Dippiin:
2 dl kreikkalaista jogurttia
1 - 2 rkl punaista harissaa

Lisäksi:
tuoreita mintunlehtiä
1 granaattiomenan siemenet


Aloita dipistä. Sekoita harissa jogurttiin ja jätä odottamaan tarjoilua.

Halkaise granaattiomena ja irroita siemenet. Nypi mintusta lehdet. Jätä odottamaan tarjoilua.

Mittaa jauhot lautaselle, sekoita mukaan sumakki ja timjami. Panerointi ei kaipaa suolaa, koska juusto on niin suolaista.

Leikkaa halloumijuustosta reilunkokoisia tankoja. Tuosta käyttämästäni Pirkan halloumista sai leikattua 5 paksua siivua, joista sai kustakin 3 tankoa. Älä kuivaa juustoa.

Pyörittele juustotangot jauhoseoksessa. Kopistele ylimääräiset jauhot pois.

Kuumenna noin 3 cm rypsiöljyä padassa. Paista ranut pienissä erissä. Kahdessa minuutissa pinta saa kauniin tasaisen kullanruskean sävyn. Nosta ranut talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen öljy imeytyy pois.

Tarjoile ranut dipin, granaattiomenan ja mintunlehtien kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti