maanantai 24. heinäkuuta 2017

Chilinen vesimelonisalaatti

Tein tätä salaattia jo jonkun aikaa sitten ja ajattelin tähdätä postituksen jollekin hellepäivälle. Koska sellaiset näyttävät olevan kortilla tänä(kin) kesänä, niin tällainen puolivillaisen lämmin päivä lienee ihan yhtä hyvä. No, joka tapauksessa tämä olisi oikein hyvä hellepäivän salaattina vaikka grilliruoan kaverina, mutta menee tietysti muutenkin mukavana kevyenä kesäherkkuna.


puolet minivesimelonista
puoli ruukkua minttua
puoli ruukkua thaibasilikaa
2 rkl palmusokeria tai ruskeaa sokeria
2 rkl thaikalakastiketta
1 valkosipulinkynsi
1 - 3 punaista chiliä 
1 limen mehu

Leikkaa puolikas minivesimelonista noin kahden sentin viipaleiksi. Leikkaa kuoret pois ja paloittele hedelmäliha reiluiksi kuutioiksi.

Mittaa sokeri, valkosipulinkynsi ja viipaloidut chilit mortteliin ja jauha tasaiseksi. Chili voi jäädä hieman isommiksi paloiksi. Lisää sitten mukaan thaikalakastike ja limen mehu. Sekoittele kunnes sokeri sulaa.


Asettele melonikuutiot tarjoilulautaselle, ripottele päälle yrttisuikaleet ja lusikoi sitten päälle kastike. Anna maustua muutama minuutti.

Melonikuutiot voi myös pyöräyttää kastikeessa ja sen jälkeen yrttisilpussa ja asetella tarjolle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti