lauantai 8. heinäkuuta 2017

Schwarzwaldin piknikkakku

Mä olen tykästynyt tähän vuokaan tehtävään kakkuun. Siinä on monia hyviä puolia.
1. Se on nopea tehdä. 
Pohja on kääretorttupohjan vahvuinen, joten se paistuu nopeasti ja jäähtyy nopeasti.
2. Se on helppo koota. 
Kaikki ladotaan vaan kerroksittain vuokaan.
3. Se maistuu hyvälle.
Maku on perinteisen täytekakun maku, mutta huomattavasti vähemmällä vaivalla.
4. Se on näyttävän näköinen.
Koristelusta saa helposti näyttävän pelkästään paloittelemalla kakun päälle marjoja ja hedelmiä.
5. Se on helppo kuljettaa.
Koska kakku on vuoassa, se kulkee helposti minne tahansa. Olen roudannut sen kerran jopa linja-autolla muovipussissa työpaikalle.
6. Sitä on helppo muunnella.
Rahkaa voi maustaa mielensä mukaan tai ostaa valmiiksi maustettua rahkaa. Pohjan päälle voi lusikoida hilloa tai marjasosetta. Päälle voi viritellä mitä tahansa koristeluja.
Tällä kerralla päätin kokeilla miltä maistuisi Schwarzwaldin kakusta versioitu piknikkakku.


Kakkupohjaan:
2 munaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
0,5 tl leivinjauhetta

Vuoan voiteluun:
voita
korppujauhoa

Kostutukseen:
kirschiä tai kirsikkamehua

Täytteeseen:
reilu dl kirsikkahilloa tai -marmeladia
n. 2 dl paloiteltuja tuoreita kirsikoita
 2,5 dl kermaa
1 prk rahkaa
sokeria maun mukaan
1 tl vaniljasokeria

Päälle:
tuoreita kirsikoita 
50 - 100 g suklaata raastettuna tai rouhittuna


Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Mausta vaniljasokerilla. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinaan. Sekoita varovasti.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun korkealaitaiseen, suunnilleen kakkuvuoan kokoiseen piirakkavuokaan tai uunivuokaan.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla.

Anna kakkupohjan jäähtyä vuoassa. Vatkaa sillä välin kerma vaahdoksi ja sekoita sitten kermavaahdon sekaan purkillinen rahkaa. Mausta vaniljasokerilla ja lisää sokeria maun mukaan.


 Siisti vuoan reunat, jos niillä on näkyvissä korppujauhoa. Mikäli tarjoat kakun samana päivänä, pohjaa kannattaa kostuttaa hieman kirschillä tai kirsikkamehulla. Mikäli tarjoat sen vasta seuraavana päivänä, kostutusta ei tarvita.


Levitä kirsikkahillo tai -marmeladi kakkupohjan päälle. 


Ripottele päälle paloitellut kirsikat, joista on poistettu kivet. 


Levitä päälle kermarahka. 


Koristele raastetulla suklaalla ja tuoreilla kirsikoilla.


Halutessasi voit lisätä myös sitruunamelissan tai mintun lehtiä ja syötäviä kukkia.



 

Edit: Unohtui kirjoittaa, että kakku tulee pitää kylmässä vähintään 6 h ennen tarjoilua, mielellään yön yli. Koristelun voi hyvin tehdä tai viimeistellä vasta ennen tarjolle laittamista. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti