torstai 6. heinäkuuta 2017

Club Sandwich kanalla ja pekonilla

Hirveän pitkän aikaa on kulunut siitä, että tein ruoka-annoksesta käyvän voileivän. Nyt on varmaan kuukauden verran pyörinyt ajatuksissa, että tekisipä mieli tehdä Club Sandwich. Sellainen överiversio, jossa on monta kerrosta ja majoneesikin itse tehtyä - kanaa ja rapeaa pekonia ja cheddaria. Juu, juuri sellainen eiku tällainen, koska tässä se nyt on. Ihan tuoreeltaan, tänään tehtynä.


Yhteen annokseen:

4 - 5 isoa paahtoleipäviipaletta
majoneesia (itse tehtyä tai kaupasta ostettua)
1 kanan ohutleike
suolaa
mustapippuria
öljyä ja voita paistamiseen
4 viipaletta pekonia
cheddaria ohuina viipaleina
rapeaa salaattia
1 - 2 tomaattia
kirsikkatomaatti ja persiljaa koristeeksi sekä coctailtikku


 Paista pekoni rapeaksi. Nosta talouspaperin päälle odottelemaan.

Mausta kanan ohutleike suolalla ja pippurilla. Kuumenna pannulla hieman öljyä ja voita ja paista kanaleikkeeseen kaunis pinta. Jätä sen jälkeen paistumaan miedolle lämmölle. Paista muutama minuutti, käännä ja paista vielä muutama minuutti.

Leikkaa cheddar ja tomaatti ohuiksi viipaleiksi. Paahda paahtoleivän viipaleisiin kevyt ruskea pinta.

Kokoa leipä. Voitele 4 viipaletta paahtoleipäviipaletta majoneesilla ja laita kerrosten väliin maun mukaan cheddaria, salaattia, tomaattiviipaleita, pekonia ja yhteen väliin paistettu kanaleike. Yritä tehdä kerroksista tasaisia, jotta leipä pysyy jämäkästi tornina. Tomaattiviipaleiden päälle voi halutessaan pyöräyttää hieman mustapippuria myllystä. Laita päällimmäiseksi voitelematon leipäviipale. Laita päälle koristeeksi pari persiljanlehteä ja coctailtikku, johon on keihästetty kirsikkatomaatti.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti