Pistaasiprojekti jatkui tänään. Koska tässä tavoitellaan hyvän maun lisäksi myös kaunista vihreää väriä, niin kuorituista pistaaseista piti poistaa myös se kuoren alla oleva "nahka". Mikä lie oikealta nimeltään.
VAIHEEN 1 jälkeen jatketaan seuraavasti:
Kuumenna reilu litra vettä kiehuvaksi. Nosta kattila levyltä ja kippaa ne aiemmin kuoritut 500 g pistaaseja kuumaan veteen. Anna hautua kuumassa vedessä 5 minuuttia.
Paahtuneimmat pistaasit kannattaa siirtää sivuun. Niissä ei ole oikeaa makua ja väristäkin tulee ongelmia.
Laita "nyljetyt" pistaasit siivilään ja huuhtele kylmällä vedellä. Kaada pistaasit pyyhekeen päälle ja taputtele hieman kuivemmiksi.
Laita "nyljetyt" pistaasit siivilään ja huuhtele kylmällä vedellä. Kaada pistaasit pyyhekeen päälle ja taputtele hieman kuivemmiksi.
"Nylkemisessä" meni suurin piirtein saman verran aikaa kuin kuorimisessakin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti