sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Pistaasiprojekti osa 2

Pistaasiprojekti jatkui tänään. Koska tässä tavoitellaan hyvän maun lisäksi myös kaunista vihreää väriä, niin kuorituista pistaaseista piti poistaa myös se kuoren alla oleva "nahka". Mikä lie oikealta nimeltään.

VAIHEEN 1 jälkeen jatketaan seuraavasti:

Kuumenna reilu litra vettä kiehuvaksi. Nosta kattila levyltä ja kippaa ne aiemmin kuoritut 500 g pistaaseja kuumaan veteen. Anna hautua kuumassa vedessä 5 minuuttia.


Nahka lähtee helposti pois, kun pistaasia puristaa kevyesti, joitakin sitkeämpiä piti hiukan rapsutella. Helppo homma, mutta vaatii pikkuisen pinnaa. Tein itse tuon kolmessa erässä, oli se sen verran pitkästyttävää.

Paahtuneimmat pistaasit kannattaa siirtää sivuun. Niissä ei ole oikeaa makua ja väristäkin tulee ongelmia.


Laita "nyljetyt" pistaasit siivilään ja huuhtele kylmällä vedellä. Kaada pistaasit pyyhekeen päälle ja taputtele hieman kuivemmiksi.

"Nylkemisessä" meni suurin piirtein saman verran aikaa kuin kuorimisessakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti