Halusin päästä kokeilemaan tuliterää mandoliiniani ja aloitin simppelillä chutneyllä. Viipaloin chutneytä varten fenkolin ja sipulin. Helppoa ja nopeaa kun tarvitaan todella ohuita siivuja. Muuten taidan tulevaisuudessakin tarttua veitseen.
1 iso sipuli
1 iso sipuli
1 keskikokoinen fenkoli
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
1 appelsiinin mehu
1 tl inkivääriä
1 tl valkosipulijauhetta
0,5 tl mustapippuria
0,5 tl mustapippuria
2 rkl ruskeaa sokeria
suolaa maun mukaan
Leikkaa sipuli ja fenkoli mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.
Kuumenna öljy pienehkössä kattilassa. Lisää sipuli- ja fenkoliviipaleet kattilaan. Sekoittele hetki. Lisää mausteet, sokeri, valkoviinietikka ja appelsiinimehu. Sekoita.
Peitä kattila kannella, anna hautua midolla lämmöllä 20 - 25 minuuttia kunnes sipuli ja fenkoli ovet pehmenneet ja karamellisoituneet.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti