keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Juuressose

Teen nykyisin usein muusin sijasta juuressosetta. Muusimaisen tuosta saisi lisäämällä maitoa ja voita, mutta tämä kevyempi versio on ihan yhtä hyvää. Tällä kerralla tein sosetta perinteisten lihapullien ja vaasalaisen puolukkahillon seuraksi.


4 keskikokoista perunaa
3 pientä porkkanaa
reilu pala lanttua
1 - 2 kasvisliemikuutiota
vettä


Pilko juurekset. Lanttu kypsyy hitaimmin, joten sen voi leikata ohuiksi viipaleiksi.

Laita palat kattilaan ja kaada päälle vettä niin, että palat peittyvät.

Lisää veteen kasvisliemikuutio(t).

Keitä juureksia, kunnes ne ovat pehmenneet.

Siivilöi juurekset, mutta säästä liemi.


Survo juurekset perunasurvimella tai sähkövatkaimella. Lisää keitinlientä sen verran, että saat soseesta sopivan vahvuista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti