lauantai 4. tammikuuta 2014

Helpot hasselpähkinäpikkuleivät (gluteiiniton)

Tämä on vanha ohje äidin reseptikokoelmasta. Parhaimmillaan pikkuleivät ovat parin päivän päästä leipomisesta, lämpiminä maistuvat mielestäni hiukan kitkerille.


1 muna
reilu desi sokeria
100 g jauhettuja hasselpähkinöitä
koristeluun kokonaisia hasselpähkinöitä


Kaupan valmis hasselpähkinäjauhe on mielestäni hiukan liian hienojakoista, joten käytin sitä 50 g ja lisäksi hurautin leikkurissa 50 g hasselpähkinöitä melko karkeaksi rouheeksi.

Vatkaa muna ja sokeri. Sekoita vaahtoon jauhetut hasselpähkinät.


Nostele pieniksi mataliksi keoiksi leivinpaperin päälle uunipellille. Nämä pikkuleivät eivät leviä paljon uunissa. 

Laita jokaisen keon keskelle kokonainen hasselpähkinä.

Paista 15 minuuttia 150 asteisessa uunissa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti