keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Vähän fiinimpi uunipuuro

Tai ei kai tämä ihan varsinaisesti ole puuroa vaan paremminkin vanukasta, koska mukaan tulee pari munaakin. Rakenne on joka tapauksessa lähellä puuroa ja oletettavasti lopputulos olisi aika samanlainen ilman muniakin. Reseptissä oli mukana rusinoitakin, jotka luonnollisesti jätin pois. Niistä en taatusti opi ikinä tykkäämään. Pinnalle laitoin valmista siemen-pähkinäsekoitusta. Seoksessa oli myös kurpitsansiemeniä, joita laitoin hiukan lisää kuten myös hasselpähkinöitä. Kokonaisia kauraryynejä minulla ei ollut, joten korvasin ne auringonkukansiemenillä. Ohje on ruotsalaisesta Allt om mat -lehdestä (nr 2/2014, vaikka kansi väittääkin, että kyseessä on vuoden 2013 lehti).


voita vuoan voiteluun
5.5 dl kaurahiutaleita
1 dl hasselpähkinöitä karkeasti rouhittuina
1 dl fariinisokeria
1 tl kanelia
0,5 tl kardemummaa
0,5 tl suolaa
0,5 tl leivinjauhetta

2 omenaa
(0,5 dl rusinoita)

5,5 dl (kaura)maitoa
2 munaa

Pinnalle:
 2 dl kurpitsansiemeniä
1 dl kokonaisia kauraryynejä
1 dl hasselpähkinöitä
1 rkl rypsiöljyä
3 rkl juoksevaa hunajaa

Tarjoiluun:
omenahilloa
(kaura)maitoa


Voitele uunivuoka voilla. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Paloittele omenat tai raasta ne karkeaksi raasteeksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää omenanpalat tai -raaste sekä rusinat kuivien aineiden sekaan. Sekoita ja kaada seos uunivuokaan.


Vatkaa munat ja (kaura)maito kevyesti. Kaada uunivuokaan. Sekoittele hiukan, jotta neste jakautuu tasaisesti vuokaan.


Sekoita kurpitsansiemenet, kokonaiset kauraryynit, hasselpähkinät, rypsiöljy ja hunaja keskenään. Levitä seos puuroainesten pinnalle uunivuokaan.

Paista 200 asteisessa uunissa 30 minuuttia.

 

Tarjoile omenahillon ja (kaura)maidon kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti