sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Ahvenanmaan pannari


Hirmuisen harvoin tulee tehtyä minkäänlaista pannaria. Ehkä siksi, että en juurikaan osta maitoa, joten sitä ei yleensä ole valmiina jääkaapissa, jos pannari-innostus iskee. Ahvenanmaan pannaria olen tehnyt vain muutaman kerran - lähinnä siitä syystä, että olen liian kärsimätön odottelemaan puuron jäähtymistä - olisi mukavampaa saada pannaritaikina nopsasti uuniin ja pannari lautaselle. Mutta onhan tämä tietysti odottelun arvoista.


1 l maitoa
1 dl mannasuurimoita
4 munaa
1 dl sokeria
1,5 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
1 tl suolaa
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl sulatettua voita

Voiteluun:
voita

Tarjoiluun:
kermavaahtoa
marjoja tai marjasosetta


Kiehauta maito. Sekoita mukaan mannaryynit. Keitä hiljaisella lämmöllä 10 minuuttia välillä sekoitellen. Jäähdytä.


Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita munavaahto, kardemumma, suola ja vähnäjauhot jäähtyneeseen puuroon.


Kaada taikina voideltuun uunivuokaan. Pirskottele päälle voisulaa.


Paista 225 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on kullanruskea.



Tarjoile marjojen tai marjasoseen ja kermavaahdon kanssa. Pannari on parhaimmillaan haaleana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti