keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Purkkimaissin parempi elämä

Kokeilin huvikseni Gordon Ramsayn purkkimaissipihvireseptiä. Kiva ja herkullinen arkiruoka. Taas malliesimerkki siitä, että hyvää ruokaa saa kokattua nopeastikin.


Pihveihin:
1,25 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
suolaa
mustapippuria
1 muna
6 rkl maitoa
oliiviöljyä
2 kevätsipulia
1 punainen chili
2 rkl silputtua korianteria
1 prk maissia

Paistamiseen:
rypsiöljyä


Kastikkeeseen:
2 dl turkkilaista tai kreikkalaista jogurttia
puolikas punaista chiliä hienonnettuna
puolikkaan limen mehu
3 rkl silputtua korianteria

Eli kaikkiaan tuohon menee ruukullinen korianteria. Purkkimaissia ei kannata mennä korvaamaan pakastemaissilla.



Valuta maissi hyvin. Leikkaa kevätsipuli vinottain karkeaksi silpuksi. Poista chilistä siemenet ja hienonna. Silppua korianteri.

Siivilöi jauhot kulhoon. Sekoita mukaan leivinjauhe. Ripottele mukaan suolaa ja mustapippuria maun mukaan. Vatkaa jauhojen sekaan muna ja 6 rkl maitoa. Lisää hiukan (vähän alle ruokalusikallinen) oliiviöljyä. Öljy notkistaa taikinaa. Vatkaa hiukan lisää. Taikinan tulisi olla paksuhkoa, mutta valuvaa.

Lisää taikinaan pilkottu sipuli, hienonnettu chili, silputtu korianteri ja hyvin valutettu maissi. Sekoita. Kasviksia tulee olla paljon, taikinaa vain sidosaineeksi. Näytti muuten melkein sille, että pihvit eivät tule pysymään kasassa, mutta se oli turha pelko.

Kuumenna pannulla rypsiöljyä. Nostele taikinaa ruokalusikallisen verran per pihvi kuumalle pannulle. Paina lusikalla pihviä litteäksi.

Paista kullanruskeiksi molemmin puolin.


Sekoita jogurttiin puolikkaan limen mehu, silputtu chili ja korianteri. Tarjoile pihvien kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti