lauantai 18. helmikuuta 2012

Appelsiinitee

Appelsiinitee on ihanaa. Se on hyvää kuumana, haaleana ja kylmänä.


5 dl vettä
8 kokonaista neilikkaa
1 kanelitanko
2 teepussillisen verran teetä
4 appelsiinin menu tai 4 dl appelsiinituoremehua
0,5 sitruunan mehu

huuuurrrrjasti hunajaa

Keitä vettä, neilikoita ja kanelitankoja kattilassa noin 10 minuuttia. Siirrä kattila levyltä ja lisää tee hautumaan kattilaan kannen alle. Anna hautua vähintään 5 minuuttia.

Purista mehu appelsiineista ja sitruunanpuolikkaasta. Laiskempi käyttää valmista appelsiinimehua.


Siivilöi tee ja lisää siihen appelsiini- ja sitruunamehu. Kuumenna kiehumispisteeseen.

Makeuta hunajalla. Sitä saa olla reilusti. Tarjoile vaikka aamiaisleipästen seurana.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti