Ostan yleensä maustamatonta jogurttia ja lisään niihin hedelmiä ja marjoja. Monet valmiit jogurtit ovat liian makeita minun makuuni - paitsi Valion sitruunanmakuinen bulgarianjogurtti. Oma lempijogurttini syntyy purkillisesta maustamatonta Bulgarianjogurttia ja yhdestä passionhedelmästä. Eipä siis ihme, että tästä fiinimmästä versiosta on tullut viikonloppusuosikki. Ohjeesta riittää reilut annokset kahdelle.
Ja kuvastahan huomaa, että itselläni ei sattunut olemaan kaapissa kuorimattomia manteleita. Ne ovat parempia.
Mangosalaattiin:
1 pienehkö mango (paras tulos tulee kylläkin tuoreilla nektariineilla loppukesästä)
ruukku sitruunamelissaa
2 tl ruskeaa sokeria
Vaniljajogurttiin:
2 dl turkkilaista (tai kreikkalaista tai venäläistä jogurttia)
2 tl vaniljasokeria
(tarvittaessa tomusokeria)
Sokeroituihin manteleihin:
1 dl kuorimattomia manteleita
2 rkl sokeria
2 rkl vettä
Lisukkeeksi:
2 passionhedelmää
Aloita manteleista. Repäise työpäydälle pala leivinpaperia, johon voit kaataa kuumat mantelit. Varaa sokeri ja vesi valmiiksi lieden viereen - tässä pitää olla nopsa. Paahda manteleita kuumalla pannulla. Kun mantelit ovat saaneet vähän väriä, ripottele pannulle 2 rkl sokeria - sekoita koko ajan. Kun sokeri on lähes sulanut (tapahtuu hetkessä), lisää pannulle vesi. Varo pannulta nousevaa kuumaa höyryä. Sekoita kunnolla niin että kaikki mantelit saavat sokeroidun pinnan. Kaada kuumat mantelit leivinpaperin päälle, levitä tasaiseksi kerrokseksi ja jätä jäähtymään.
Kuori ja kuutioi mango (tai nektariinit) ja siirrä pieneen kulhoon. Riivi sitruunamelissasta lehdet ja hiero lehdet ja sokeri huhmareessa tahnaksi. Tai pyöräytä lehdet ja sokeri tahnaksi pienessä silppurissa. Sekoita tahna mangokuutioiden sekaan.
Sekoita vaniljasokeri jogurttiin ja lisää tarvittaessa tomusokeria oman makusi mukaan.
Rouhi jäähtyneet mantelit hieman pienemmiksi paloiksi.
Halkaise passionhedelmät.
Kokoa annokset. Laita annoskulhojen pohjalle sitruunamelissatahnalla maustettuja mangokuutioita.
Lusikoi päälle vaniljaista jogurttia.
Ripottele päälle sokeroituja manteleita. Puserra päällimmäiseksi hedelmäliha passionhedelmästä.
Tämä maistuu myös kevyenä jälkiruokana.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti