lauantai 11. helmikuuta 2012

Auraa ja juureksia uunissa

Tänään on jääkaapissa nahistuneiden juuresten hyväksikäyttöpäivä. Annetaan muhia uunissa pari tuntia ja kukaan ei ikinä arvaa, että mukaana on jo parhaat päivänsä nähneitä perunoita ja porkkanoita. Tämä ei muuten ole mitään pikaruokaa, juurekset saavat muhia uunissa noin kaksi ja puoli tuntia.

Tässä käytin tällaista sekoitusta:

1 iso purjo
2 suurehkoa sipulia
4 valkosipulinkynttä
öljyä kuullottamiseen

4 suurta perunaa
3 porkkanaa
puolikas keskikokoisesta lantusta

1 paketillinen Aura-juustoa (feta toimii yhtä hyvin)

2 rkl kasvisliemijauhetta
1 tl suolaa
1,5 tl mustapippuria
1 ruukku timjamia
1 ruukku persiljaa

2 dl kermaa
3 dl vettä

Pilko sipulit, purjo ja valkosipuli. Kuullota sipulisekoitus öljyssä pannulla, älä anna ruskistua.

Kuori perunat, porkkanat ja lanttu. Lohko perunat. Kuutioi porkkanat kuutioiksi, jotka ovat alle puolet perunalohkojen koosta, viipaloi lanttu ohuiksi viipaleiksi.

Murenna Aura tai feta.

Riivi timjamista lehdet, silppua persilja.

Sekoita juurekset, sipulisekoitus, murennettu Aura tai feta, yrtit, mausteet ja kasvisliemijauhe suurehkossa uunivuoassa.

Kaada mukaan 3 dl vettä ja 2 dl kermaa.

Peitä vuoka foliolla. Anna muhia uunin alaosassa 150 asteessa noin 1,5 tuntia. Poista folio ja nosta lämpötila 175 asteeseen. Anna muhia vielä noin tunti. Vahdi, että liemi ei kuivu kokonaan. Lisää tarvittaessa nestettä. Jos pinta uhkaa tummua liikaa, laita folio vuoan päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti