lauantai 11. helmikuuta 2012

Sokerihumala suklaa-vanilja-kookoskuppikakuista

Jos haluaa kunnon sokerihumalan, kannattaa leipoa kuppikakkuja. Tein niitä oikeastaan siksi, että tänä vuonna olen päättänyt opetella tekemään kermasta ruusuja pursottamalla. Ja niitä on helpompi opetella kuppikakkujen kuorrutteella. Ei se kamalan vaikeaa ollut, mutta treenata pitää vielä ahkerasti. Luulen, että seuraavan kerran kokeilen kermalla ja sitä ennen katselen youtubesta pari opetusvideota aiheesta.

Ruusujen siivellä tuli siis kuppikakkuja. Ihan peruskuppikakkuja - suklaisia vaniljakuorrutteella ja kookoshillotäytteellä. Joo - ihan hirmuisen makeita. Yhden pystyy syömään. Toisen jälkeen sokeriarvot heittää kärrynpyörää.


Kuppikakkuihin:
175 g voita
2 tl vaniljasokeria
3 dl sokeria
3 munaa
2,5 dl maitoa
5 dl jauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1 tl soodaa
1/4 tl suolaa

Lämmitä uuni 180 asteeseen.

Siivilöi kuivat aineet kulhoon. Sekoita.

Vaahdota voi toisessa kulhossa. Lisää vaniljasokeri ja sokeri ja jatka vaahdottamista. Lisää munat yksitellen vatkaten taikinaan. Sekoita mukaan maito.

Sekoita kuivat aineet voi-sokeri-maitovaahtoon.

Kaada taikinaa muffinssivuokiin. Täytä vain 3/4 vuoasta, kuppikakut kohoavat reilusti.

Paista kuppikakkuja uunissa 180 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla ennen täyttämistä ja kuorruttamista.


Täytteeseen (ei välttämätön):
kookoshilloa

Koverra veitsellä pala kuppikakun keskeltä. Laita koloon hieman kookoshilloa. Paina kovertamasi pala takaisin koloon. Kakut ovat hyviä ilman täytettäkin.


Kuorrutukseen:
150 g voita
4 tl vaniljasokeria
hyppysellinen suolaa
10 dl siivilöityä tomusokeria (jessus!!!)
2 - 4 rkl maitoa

Vaahdota voi ja vaniljasokeri. Lisä vaahtoon pieni ripaus suolaa. Lisää 4 dl tomusokeria ja jatka vatkaamista pari minuuttia. Lisää tämän jälkeen tomusokeria parin desin erissä ja vatkaa kuorrutusta muutama minuutti jokaisen lisäämisen jälkeen. Notkista kuorrutetta maidolla, kunnes se on tarpeeksi notkeaa käsiteltäväksi.

Levitä tai pursota reilu kerros kuorrutetta kuppikakuille. Koristele haluamallasi tavalla ennen kuin kuorrute jähmettyy. Koristelin omat kuppikakkuni kookoshiutaleilla, koska täytekin maistui kookokselle.


Ja hei se syy miksi näitä tein oli se ruusu. Tässä on kolmas yritykseni pursottaa ruusu. Se sentään näyttää jo hieman ruusulle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti