tiistai 12. kesäkuuta 2012

Huippunopsat parsapiiraat

Näiden parsapiiraiden väsäämiseen ei saa kulutettua viittä minuuttia kauempaa. Paistaminen tosin vie parikymmentä minuuttia, mutta pieni odottelu kannattaa. Helppo herkku.


6 voitaikinalevyä
12 - 18 vihreää (hoikkaa) parsaa
n. 150 g Juustoportin vuohen gruyerea raasteena
1 muna voiteluun
(oliiviöljyä)
(suolaa)
mustapippuria

Anna valmiiden voitaikinalevyjen sulaa hieman. Tee veitsellä viillot joka reunaan noin sentin päähän reunoista. Näin reunat nousevat muhkeammiksi ja niistä tulee piirakoiden kehys.


Voitele taikinalevyt kevyesti vatkatulla munalla. Ripottele päälle mustapippuria (ja suolaa - kokeilin, en kokeile enää - pieni määrä teki piiraista minulle liian suolaisia).


Laita levyille reilusti juustoraastetta, älä kuitenkaan laita juustoraastetta "kehyksen" päälle.


Leikkaa parsoista puumainen alaosa pois. Asettele 2 - 3 parsaa juustoraasteen päälle. Nuput saavat roikkua reunan yli.


Voitele parsoja oliiviöljyllä (en viitsinyt näperrellä, hyviä tuli ilmankin).

Ripottele parsojen päälle vielä hieman mustapippuria.

Paista 225 asteessa n. 20 minuuttia tai kunnes piiraat saavat kauniin värin.


Piiraat kaipaavat seurakseen raikasta salaattia. Kokeilin ripsautella päälle ihan aavistuksen hunajaa. Sekin sopi makuun.


Anna jäähtyä kymmenisen minuuttia ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti