maanantai 11. kesäkuuta 2012

Kanaa kupeissa

Näitä kanakuppeja halusin kokeilla ihan pelkästään ulkonäön vuoksi. Kupin sisältö arvelutti hieman, koska en tiennyt mille tuo cayennepippurikastike maistuisi. Ja voimakas cayenne yhdistettynä homejuustoon ei kuullostanut kovin hyvälle yhdistelmälle. Lisäksi en ehtinyt juoksennella kaupungilla etsimässä wonton-taikinalevyjä, joten päädyin filotaikinaan, joka oli tässä kyllä pikkuisen liian huteraa. Olisi pitänyt käyttää kahta taikinakerrosta. Kivannäköisiä näistä tuli, täyte ei ehkä ihan ollut minun makuuni.



3 broilerin rintafilettä
2 rkl oliiviöljyä
0,5 tl savupaprikajauhetta
0,5 tl chilijauhetta
24 wonton-kuorta tai filotaikinasta leikattuja levyjä
1 rkl voisulaa
1 dl cayennepippurikastiketta (Frank's red hot)
1 dl homejuustoa muruina
3 kevätsipulia pilkottuna


  Voitele broilerfileet oliiviöljyllä. Ripottele molemmille puolille savupaprikajauhetta ja chilijauhetta. Laita uunivuokaan ja paista uunissa 175 asteessa noin 20 - 30 minuuttia. Ota valmiit rintapalat uunista, anna jäähtyä ja paloittele sen jälkeen pienehköiksi paloiksi.


Asettele taikinakuoret muffinipellin koloihin ja painele ne tiukasti paikoilleen. Paista uunissa noin 5 minuuttia tai kunnes saavat hieman väriä. Pidä kuoret muffinipellillä.

 
Sekoita kulhossa voisula ja cayennepippurikastike. Lisää kulhoon broilerpalat ja sekoittele, jotta palat maustuvat tasaisesti.

Lisää jokaiseen wonton-kuppiin 1 - 2 rkl kanaa. Lisää päälle hieman homejuustomuruja.


Paista kuppeja uunissa 5 - 10 minuuttia tai kunnes juusto sulaa hieman.


Ota kupit uunista, ripottele päälle kevätsipulia ja tarjoile lämpiminä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti